Eerste baggerschip op LNG ter wereld gedoopt in Zeebrugge

Feestelijke doop van 'Minerva' in Zeebrugge. Foto: Ruud Aantjes.

Op 23 juni is de nieuwste trailing suction hopper dredger (TSHD) ‘Minerva’ van DEME gedoopt in Zeebrugge. Het schip is gedoopt door Marijke Verboven, vrouw van Ben Weyts, de Vlaamse minister van mobiliteit en openbare werken.  Het schip is door IHC gebouwd en in december 2016 te water gelaten in Kinderdijk. 

De 3,500 m3 TSHD is het eerste baggerschip ter wereld die uitgerust is met dual fual motoren en geschikt is voor gebruik in LNG-modus. Het schip heeft een ‘Green Passport’ en ‘Clean Design’ notatie, die voldoen aan de strengste internationale emissienormen.

“logische stap voor DEME om de overgang naar LNG te maken”
Bart Verboomen, hoofd van DEME’s Technical Departments: “We werken in een industrie waar onze klanten investeren in een groene energievoorziening en maatregelen nemen om de impact van hun activiteiten op het milieu te beperken. Het is een logische stap voor DEME om de overgang naar schonere brandstoffen zoals LNG te maken om aan de eisen van de klant te voldoen en te voldoen aan veranderende wetgeving en emissiereductie doelen.”

‘Mellina’, grindzuiger voor DEME Building Materials
Tijdens de doop van ‘Minerva’ presenteerde DEME ook ‘Mellina’, een grindzuiger die door de dochteronderneming DEME Building Materials (DBM) wordt ingezet. Deze hopper van DEME is recentelijk omgebouwd en uitgerust met een nieuwe laad- en losinstallatie voor duurzaam baggeren en het transporteren van mariene aggregaten. DBM is gespecialiseerd in de winning, transport, verwerking en levering van mariene aggregaten voor de Europese bouwsector.

 

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >