3e kolk Prinses Beatrixsluis geopend in Madurodam

Opening 3e kolk Beatrixsluis in Madurodam. Foto: Rijkswaterstaat.

De 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis is klaar! Op 27 juni opende de secretaris-generaal van Infrastructuur en Milieu de maquette van de 3e kolk in Madurodam. Dat deed zij samen met de locoburgemeester van Madurodam en de voorzitter van Schuttevaer Utrecht, door de eerste schepen door de nieuwe kolk te schutten.

Secretaris-generaal van Infrastructuur en Milieu Lidewijde Ongering: “Onze grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland gaat met haar tijd mee. Hier in Madurodam is de Prinses Beatrixsluis al klaar voor de toekomst. Over 1,5 jaar vaart ook in Nieuwegein het eerste schip door de 3e kolk. Het is erg mooi dat de vele bezoekers van Madurodam hier nu al kunnen bekijken hoe dat er straks uitziet!.”

“Voor de binnenvaart is de komst van de 3e kolk, de echte, enorm belangrijk!
Ook vanuit Koninklijke BLN Schuttevaer klinken er verheugde geluiden. Voorzitter van de afdeling Utrecht Anné Middendorp: “Voor de binnenvaart is de komst van de 3e kolk, de echte, enorm belangrijk! Maar ook de komst van een kleine 3e kolk dragen wij een warm hart toe. Als dank heb ik het jubileumboek van vereniging ‘De Binnenvaart’ aangeboden aan Madurodam en mevrouw Ongering. Hierin is de schaalvergroting in de binnenvaart van de afgelopen 50 jaar zichtbaar gemaakt.” 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >