Veel schepen op Baggerfestival Sliedrecht dit weekend

Sea Axe fast crew supplier van Damen.

Tijdens het Baggerfestival op zaterdag 1 juli zijn er onder andere 10 schepen te zien in de Sliedrechtse haven. Van Damen zijn er 4 schepen aanwezig, een Sea Axe fast crew supplier, een Shoalbuster multi purpose support vessel en 2twee high speed military RHIBs.

Met de RHIB’s worden rondvaarten gemaakt waarbij de snelheden op kunnen lopen tot 100 kilometer per uur. Daarnaast ligt de peilboot ‘Wieringen’ van De Vries & Van der Wiel afgemeerd en het surveyvaartuig ‘Volans’ van Deep.

De Koninklijke Marine is er met de sleepboot ‘Zuiderzee’ en de KNRM met de reddingsboot ‘Tjepke Ekkelboom’.  En de blusboot ’18-2015′ van de Brandweer Zuid-Holland Zuid is te zien.

Ook is de zandzuiger ‘Cornelis Sr.’ van Van der Waal aanwezig, zandzuig- en overslagbedrijf. Vanzelfsprekend hoort een bezoek aan stoombaggermolen ‘Friesland’ van het Baggermuseum, bij het Baggerfestival. De molen wordt speciaal voor dit evenement onder stoom gebracht en ligt afgemeerd bij Het Plaatje.

Bij alle schepen (behalve de Shoalbuster en Sea Axe) is het mogelijk om zaterdag 1 juli tussen 10.00 en 17.00 uur een kijkje aan boord te nemen.

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >