Platform voor Statoil vertrokken bij Heerema in Zwijndrecht

Het vertrek van het Jacket uit Zwijndrecht. Foto: HFG.

Op zondag 25 juni is de topside voor het Oseberg Vestflanken 2 Unmanned Wellhead Platform vertrokken bij Heerema in Zwijndrecht. Het jacket is maandag vertrokken.

Heerema verzorgt de engineering, inkoop en constructie als het transport en de installatie van het platform voor Statoil. Heerema Fabrication Group (HFG) is in juni 2016 begonnen met de bouw en binnen een jaar realiseerde HFG een topside van 900 ton van 25 x 23 meter met een hoogte van 20 meter en een een 4.400 ton jacket met een hoogte van 138 meter en een basis van 36 x 36 meter.

Heerema Marine Contractors (HMC) voert het transport naar de offshore locatie uit en de installatie met HMC’s SSCV Hermod in het Oseberg gebied in het Noorse deel van de Noordzee, ongeveer 130 kilometer ten noordwesten van Bergen.

“We zijn trots op wat we hebben gerealiseerd voor Statoil,” aldus Koos-Jan van Brouwershaven, CEO van HFG. “Ons ontwerp van een onbemand wellhead platform zonder faciliteiten, helikopterdek en reddingsboten is een nieuw concept met grote mogelijkheden. Het komt tegemoet aan de uitdagingen van lagere investeringskosten en hogere efficiency-eisen. Het succes van dit project is te danken aan de uitstekende samenwerking met de klant en de gecombineerde kracht van HFG en HMC, van engineering tot en met installatie. Samen met Statoil bereiken we in alle opzichten het beste resultaat door onze krachten te bundelen.”

De eindbestemming van het Oseberg Vestflanken 2 Unmanned Wellhead Platform is in het Noorse deel van de Noordzee, ongeveer 8 kilometer ten noordwesten van het Oseberg Field Centre. Het is de eerste van drie geplande fases voor het ontwikkelen van de overgebleven reserves in het Oseberg gebied. De Oseberg Vestflanken Development bestaat uit een onbemand wellhead platform dat is uitgerust voor 10 bronnen.

Twee bestaande onderzeese bronnen worden eveneens hergebruikt. De stroom uit de bron wordt via een nieuwe pijplijn naar het Oseberg Field Centre getransporteerd en van daaruit wordt de bron op afstand bediend. De ontwikkeling van het veld levert naar verwachting 110 miljoen vaten olie equivalent op. De start van de productie staat gepland in het tweede kwartaal van 2018

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >