Marineschip vertrekt vanaf Marinedagen naar Cariben

Zr.Ms. Zeeland. Foto: Defensie

Marineschip Zr.Ms. Zeeland vertrekt zaterdag vanaf de Marinedagen en Sail Den Helder naar het Caribisch Gebied. Het schip lost daar Zr.Ms. Van Amstel af als stationsschip en zet zich de komende maanden in voor counterdrugsoperaties, kustwachttaken en eventuele humanitaire hulpverlening.

Een bijzonder vertrek met tienduizenden bezoekers
Te midden van tienduizenden bezoekers neemt de bemanning van Zr.Ms. Zeeland voor 4 maanden afscheid van haar thuisfront. Terwijl de bezoekers getuige zijn van verschillende demonstraties en een kijkje kunnen nemen aan boord van de marineschepen of bij de mariniers, bereidt de bemanning zich voor op een echte inzet in het Caribisch Gebied.

FRISC-rubberboten en een maritieme NH-90 gevechtshelikopter aan boord
Zr.Ms. Zeeland is uitgerust met twee snelle FRISC-rubberboten, een maritieme NH-90 gevechtshelikopter en een speciaal guard team, bestaande uit mariniers die andere schepen kunnen boarden. In het Caribisch Gebied stapt er nog zogenaamd ‘Law Enforcement Detachement’ van de Amerikaanse kustwacht aan boord.

Zr.Ms. Zeeland volgt het fregat Zr.Ms. van Amstel op
Het marineschip Zr.Ms. van Amstel keerde onlangs terug in de thuishaven van Den Helder, na in het Caribisch Gebied vier keer een grote lading cocaïne onderschept te hebben. De bemanning ruimde ook olieresten op aan de noordkust van Curaçao.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op June 22, 2017

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >