Marineschip vertrekt vanaf Marinedagen naar Cariben

Zr.Ms. Zeeland. Foto: Defensie

Marineschip Zr.Ms. Zeeland vertrekt zaterdag vanaf de Marinedagen en Sail Den Helder naar het Caribisch Gebied. Het schip lost daar Zr.Ms. Van Amstel af als stationsschip en zet zich de komende maanden in voor counterdrugsoperaties, kustwachttaken en eventuele humanitaire hulpverlening.

Een bijzonder vertrek met tienduizenden bezoekers
Te midden van tienduizenden bezoekers neemt de bemanning van Zr.Ms. Zeeland voor 4 maanden afscheid van haar thuisfront. Terwijl de bezoekers getuige zijn van verschillende demonstraties en een kijkje kunnen nemen aan boord van de marineschepen of bij de mariniers, bereidt de bemanning zich voor op een echte inzet in het Caribisch Gebied.

FRISC-rubberboten en een maritieme NH-90 gevechtshelikopter aan boord
Zr.Ms. Zeeland is uitgerust met twee snelle FRISC-rubberboten, een maritieme NH-90 gevechtshelikopter en een speciaal guard team, bestaande uit mariniers die andere schepen kunnen boarden. In het Caribisch Gebied stapt er nog zogenaamd ‘Law Enforcement Detachement’ van de Amerikaanse kustwacht aan boord.

Zr.Ms. Zeeland volgt het fregat Zr.Ms. van Amstel op
Het marineschip Zr.Ms. van Amstel keerde onlangs terug in de thuishaven van Den Helder, na in het Caribisch Gebied vier keer een grote lading cocaïne onderschept te hebben. De bemanning ruimde ook olieresten op aan de noordkust van Curaçao.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op June 22, 2017

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >