Maritieme bedrijven krijgen voorrang in Scheveningen-Haven

Scheveningen-Haven. Foto: Rijkswaterstaat.

Het college van B en W geven maritieme bedrijven voorrang op woningbouw in Scheveningen-Haven, dat maakte gemeente Den Haag op 20 juni bekend. Aan de derde haven van Scheveningen wordt het Zuiderstrandtheater gesloten en daarna ingericht voor bedrijven met een parkeergarage.

‘Scheveningen is en blijft haven’
Eerder stonden er nieuwe woningen gepland. Het besluit past in het beleid dat de gemeente twee jaar geleden heeft ingezet met de nota ‘Scheveningen is en blijft haven’.

In totaal wil Den Haag de komende periode 6 plekken binnen het 150 hectare grote havengebied terrein teruggeven aan maritieme bedrijvigheid. Wethouder Karsten Klein van Stedelijke Economie en Haven noemt de keuze daarvoor een logische stap.

Ruimte voor ‘blue economy’, met onder meer zeewierteelt, wind- en golfenergie
“Scheveningen-Haven is een unieke toegangspoort naar zee. Dat zien bedrijven ook. Innovatieve ondernemers blijken steeds vaker geïnteresseerd in de mogelijkheden die Scheveningen biedt. Wij hebben een haven waar bijvoorbeeld volop ruimte is voor ‘blue economy’, met onder meer zeewierteelt, wind- en golfenergie. Dat levert voor de toekomst belangrijke economische kansen en werkgelegenheid op voor Den Haag. Banen voor met name de volgende generatie Scheveningers”,
aldus Klein.

Het gebied op de kop van de derde haven wordt openbaar toegankelijk en aantrekkelijk voor het publiek. De komende periode laat het college van B en W onderzoeken wat de juridische, financiële en akoestische gevolgen zijn van die wijziging.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >