Twintig graden is al te warm voor de Afsluitdijk

Afsluitdijk. Foto: Rijkswaterstaat.

Met dit warme weer zet het het wegdek van de Afsluitdijk uit waardoor de brug na het doorlaten van schepen niet meer sluit. Hierdoor ontstaan er regelmatig lange files op de Afsluitdijk, tot grote ergernis van automobilisten en vrachtvervoerders. Rijkswaterstaat zet ‘sproeiteams’ in om het wegdek te koelen. “Als het nodig is, staan zij hier tot het einde van de zomer”, zegt Sylvia de Bres van Rijkswaterstaat tegen de Volkskrant, zij is verantwoordelijk voor het onderhoud van de brug.

Er zijn nu meer storingen dan voor de restauratie. De sproeiteams moeten nu nieuwe problemen voorkomen.

Rijkswaterstaat houdt de temperaturen van het wegdek nauwlettend in de gaten en beslist iedere ochtend of er een ‘koelteam’ op pad moet of niet. De sterke zon in combinatie met het koele zeewater leiden ertoe dat de brug krom trekt.

Uitzonderlijk dat provisorische koeling nodig is bij de Afsluitdijk
Bij oude bruggen is natspuiten vaker nodig, maar het is uitzonderlijk dat provisorische koeling nodig is bij een belangrijke verkeersader zoals de Afsluitdijk.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op June 20, 2017 met de tags .

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >