Fugro en Boskalis zoeken munitie bij Borssele windpark

Fugro DiscoveryFugro Discovery

Bodemonderzoeker Fugro en baggeraar Boskalis gaan het gebied waar het offshore windpark Borssele wordt gebouwd onderzoeken op niet ontplofte munitie en wapens.

Het contract met hoogspanningsnetbeheerder TenneT, met een waarde van enkele miljoenen euro’s, heeft betrekking op het gebied waar het nieuwe offshore windpark Borssele is gepland. Dat windpark, op ongeveer 22 kilometer uit de kust van Zeeland, moet in 2023 in bedrijf genomen worden. Fugro, dat al eerder onderzoeken deed voor de aanleg van windparken, en Boskalis beschikken over speciale technologie om een bodem te onderzoeken op bijvoorbeeld bommen en/of mijnen. Vooral de locaties waar TenneT stroomkabels naar het vaste land gaat leggen moeten goed onderzocht worden om zo ongelukken te voorkomen.

De opdracht zal deze zomer starten en duurt naar verwachting twee jaar.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >