WK slalom windsurfen gestart op Texel

Waddenteam Texel: Dorian van Rijsselberghe, Jacob Kooij en Bas Mulder. Foto: Laurens Morel.

Op dinsdag 13 juni is het wereldkampioenschap slalom windsurfen op het strand van Texel bij Paal 17 van start gegaan. Tijdens dit WK wordt er gedurende 5 dagen gestreden om de wereldtitel in de slalom-klasse. Op de openingsdag konden slechts twee heats gevaren worden. In deze heats kwalificeerden Nederlanders Dorian en Adriaan van Rijsselberghe, Casper Bouman en Pieter Eliens zich van de volgende ronde.

In de eerste twee heats hebben de broers Van Rijsselberghe zich gekwalificeerd voor de volgende ronde. De oudste van de twee, Adriaan: “Dat is mooi, dan kan ik hem meteen even op zijn nummer zetten morgen.” zei hij met een lach en een knipoog.

De overige geplande heats zijn niet meer gevaren omdat er te weinig wind was.

Voorspellingen voor de rest van de week zijn goed
De voorspellingen voor donderdag, vrijdag en zaterdag zien er goed uit. Jordy Vonk, professioneel windsurfer op de PWA-tour en kanshebber voor de titel, is optimistisch: “De voorspellingen voor het einde van de week zijn perfect. Het beloven mooie dagen te worden! Een WK in eigen land is mooi. Helemaal op Texel, de omstandigheden zijn hier bij Paal 17 echt perfect. Een mooi breed strand, open water en ook op de wal is alles goed geregeld.”

Hoe werkt het WK Slalom?
Het WK wordt gevaren volgens een eliminatie-systeem. In iedere heat zitten 7 tot 8 surfers waarbij de eerste 4 telkens doorgaan naar de volgende ronde. Na drie rondes volgt de A-finale met de beste 8 en is er sprake van één volledige eliminatie, met een winnaar. De uitslagen van alle eliminaties bij elkaar opgeteld levert het eindklassement, waarbij geldt dat de windsurfers na drie eliminaties hun slechtste resultaat mogen wegstrepen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jun 2017 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Offshore WIND Conference

OWC 2017 will focus on the opportunities for the offshore wind sector over the next ten years and beyond. What will upcoming tenders offer the supply chain (short term)? What are the trends and opportunities after 2023? While also tackling subtopics such as cost reduction, innovations, subsidy and cooperation with the oil and gas industries. […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >