Gentse Feesten: gratis rondvaarten in de haven van Gent

Gratis rondvaarten in de haven van Gent tijdens de Gentse Feesten.

Het Havenbedrijf Gent organiseert ook dit jaar tijdens de Gentse Feesten haar traditionele rondvaarten in de haven. Van zondag 16 tot en met zondag 23 juli 2017 vaart de ‘Jacob van Artevelde’ drie keer per dag de haven in. De rondvaart is gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht. De inschrijvingen starten op dinsdag 13 juni. Snel zijn is de boodschap, want gewoonlijk zitten de rondvaarten vlug vol.

Vertrek aan de Rigakaai
De ‘Jacob van Artevelde’ vertrekt aan de Rigakaai in de haven van Gent. Er vinden drie rondvaarten per dag plaats: om 10.30 uur, om 13.30 uur en om 16 uur. De trip duurt 1,5 uur. Tijdens de rondvaart geeft een gids uitleg over de haven en over wat er op de kaaien en het water te zien is. Per rondvaart kunnen er 90 passagiers aan boord. In totaal zullen zo 2.160 passagiers de haven van Gent ontdekken.

Varen van dok naar dok
Het vertrekpunt van de rondvaart is de Rigakaai langs het Grootdok aan het begin van de haven. De ‘Jacob van Artevelde’ vaart van daaruit richting Kluizendok en terug. Onderweg ziet men onder meer de chemische bedrijven, de Ringvaart rond Gent, de papierfabriek Stora Enso, bergen schroot, het Sifferdok met de assemblagefabriek van Volvo Car, de sinaasappelsapterminals en graansilo’s, het Mercatordok vanwaar grote schepen met rollend materieel op en af naar Zweden en Noorwegen varen, de bedrijven aan het Rodenhuizedok die biobrandstof maken, ArcelorMittal Gent, het Kluizendok in volle ontwikkeling en tal van overslagkades.

Gratis, maar inschrijven is verplicht: vanaf dinsdag 13 juni
Online via www.havengent.be/gentsefeesten
Telefonisch via Gentinfo +32 (0)9 210 10 10
Maximum 6 personen per inschrijven.
Het jacht is moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Men dient zelf – eventueel onder begeleiding – een aantal passen te kunnen zetten om het schip te betreden. Er is geen aangepast toilet.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jun 2017 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Offshore WIND Conference

OWC 2017 will focus on the opportunities for the offshore wind sector over the next ten years and beyond. What will upcoming tenders offer the supply chain (short term)? What are the trends and opportunities after 2023? While also tackling subtopics such as cost reduction, innovations, subsidy and cooperation with the oil and gas industries. […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >