Wordt Rotterdam dè maritieme hoofdstad van Europa?

Foto: Menon

Het Noorse onderzoeksinstituut Menon heeft een groot onderzoek gedaan naar maritieme hoofdsteden wereldwijd, zo meldt RMSC. In het rapport Leading Maritime Capitals zijn de 15 belangrijkste maritieme stadsregio’s over de hele wereld vergeleken in 4 maritieme sectoren: scheepvaart, financiën & wetgeving, technologie & havens en logistiek. Deze ranking wordt gecombineerd met een algemene beoordeling van de aantrekkelijkheid en het concurrentievermogen van de steden.

Rotterdam scoort hoog op verschillende indicatoren
Rotterdam staat op nummer 2 als het gaat om de waarde van de leningen toegewezen aan banken die functioneren als de lead arranger of de bookrunner. De waarde is toegewezen aan steden op basis van het functionele maritieme hoofdkantoor van de banken. Wat juridische expertise betreft, scoort Rotterdam een ​​6e positie op de lijst. Het ultieme sterktepunt van Rotterdam is de nauwe band met een zeer goede haven- en logistieke sector. Rotterdam heeft een unieke combinatie van een zakencentrum en een haven van wereldklasse, de grootste haven in Europa.

De onbetwiste wereldleider blijft Singapore
Singapore heeft de afgelopen jaren haar focus gelegd op research & development en is ook in staat gebleken om ​​wereldleider te zijn binnen de dienstverlenende industrie die minder beïnvloed wordt door de conjunctuurcycli volgens de onderzoekers. Rotterdam staat op dit moment op de 6e plaats. Volgens dit onafhankelijke rapport is staat het nog niet vast welke haven koploper wordt van Europa. Rotterdam is samen met Hamburg, Oslo en Londen één van de kandidaten in deze regionale race.

Download het volledige rapport van Menon.

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >