Meer zand voor Domburg en Westkapelse Zeedijk

Foto: Pixabay

Rijkswaterstaat werkt van juni tot en met december 2017 aan het onderhoud van de kust bij Domburg en de Westkapelse Zeedijk.

Van 200 meter ten noordoosten van Paviljoen Strand90 tot 500 meter ten zuidwesten van strandpaviljoen High Hill Beach spuiten baggerschepen 800.000 m3 zand op de zeebodem voor de kust. Tussen strandpaviljoen Noordduine bij de Trommelweg en de KNRM-post bij Westkapelle wordt 2,4 miljoen m3 zand op de zeebodem aangebracht.

Rainbowen
Het zand wordt deels aangebracht door te rainbowen, waarbij een mengsel van water en zand door de lucht wordt gespoten. Bezoekers kunnen tijdens de werkzaamheden op het strand recreëren. Watersporters en zwemmers moeten een veilige afstand van minimaal 500 m tot het baggerschip houden. De werkzaamheden gaan dag en nacht, 7 dagen per week door.

Onder water of op het strand
Waar het kan brengt Rijkswaterstaat zand onder water aan en, waar het moet, op het strand. Onder water is meestal goedkoper en geeft minder overlast voor strandbezoekers. Het nieuwe zand op de zeebodem bij Domburg en de Westkapelse Zeedijk zorgt ervoor dat het zand op het strand en bij de dijk onder water langer blijft liggen. Ook versterkt het zand de veiligheid van de Westkapelse Zeedijk en helpt het de kust mee te laten groeien met de stijging van de zeespiegel.

Noodzaak kustonderhoud
Samen met de waterschappen onderhoudt Rijkswaterstaat de Nederlandse kust. Doen we dat niet, dan raken we een groot deel van ons land kwijt aan de zee. En juist in dat deel wonen veel mensen en zijn veel bedrijven gevestigd. Door het opspuiten van zand op en vlak voor de kust houdt Rijkswaterstaat de kustlijn op zijn plaats. Zo blijft Nederland goed beschermd tegen de zee.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >