Meer zand voor Domburg en Westkapelse Zeedijk

Foto: Pixabay

Rijkswaterstaat werkt van juni tot en met december 2017 aan het onderhoud van de kust bij Domburg en de Westkapelse Zeedijk.

Van 200 meter ten noordoosten van Paviljoen Strand90 tot 500 meter ten zuidwesten van strandpaviljoen High Hill Beach spuiten baggerschepen 800.000 m3 zand op de zeebodem voor de kust. Tussen strandpaviljoen Noordduine bij de Trommelweg en de KNRM-post bij Westkapelle wordt 2,4 miljoen m3 zand op de zeebodem aangebracht.

Rainbowen
Het zand wordt deels aangebracht door te rainbowen, waarbij een mengsel van water en zand door de lucht wordt gespoten. Bezoekers kunnen tijdens de werkzaamheden op het strand recreëren. Watersporters en zwemmers moeten een veilige afstand van minimaal 500 m tot het baggerschip houden. De werkzaamheden gaan dag en nacht, 7 dagen per week door.

Onder water of op het strand
Waar het kan brengt Rijkswaterstaat zand onder water aan en, waar het moet, op het strand. Onder water is meestal goedkoper en geeft minder overlast voor strandbezoekers. Het nieuwe zand op de zeebodem bij Domburg en de Westkapelse Zeedijk zorgt ervoor dat het zand op het strand en bij de dijk onder water langer blijft liggen. Ook versterkt het zand de veiligheid van de Westkapelse Zeedijk en helpt het de kust mee te laten groeien met de stijging van de zeespiegel.

Noodzaak kustonderhoud
Samen met de waterschappen onderhoudt Rijkswaterstaat de Nederlandse kust. Doen we dat niet, dan raken we een groot deel van ons land kwijt aan de zee. En juist in dat deel wonen veel mensen en zijn veel bedrijven gevestigd. Door het opspuiten van zand op en vlak voor de kust houdt Rijkswaterstaat de kustlijn op zijn plaats. Zo blijft Nederland goed beschermd tegen de zee.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >