Nederlands simulatorcentrum sleept Genting Hong Kong binnen

Simwave B.V. heeft op 31 mei een overeenkomst gesloten met Genting Hong Kong. Voor minimaal de komende 5 jaar gaan de bemanning van de cruisemaatschappijen hun trainingen en assessments bij het maritieme simulatorcentrum van Simwave in Barendrecht volgen. Het maritieme trainingcentrum van Simwave wordt in november dit jaar opgeleverd. Er wordt ook een Simwave-centrum in Singapore gebouwd die in 2018 ingezet gaat worden.

Simulator gebaseerd op cruiseschip ‘Genting Dream’
Als onderdeel van de samenwerking zal één van de 360 graden projectie ‘full mission’ simulatoren van Simwave in Barendrecht gebaseerd worden op de brug van het Cruiseschip ‘Genting Dream’. Dit schip van 335 meter lang biedt plaats voor 5.000 passagiers en is november vorig jaar in de vaart genomen.

Realistische docking operations
De brugsimulator heeft een verticaal projectiesysteem. Naast de projectie ‘rondom’ zorgen 8 projectoren voor de projectie van alles wat naast het schip gebeurt aan de kade en op het water. Joost van Ree, mede-oprichter van Simwave:“Daarmee wordt het mogelijk om veel realistischer de zogenoemde ‘docking operations’ (het veilig aan- en afmeren) vanaf de brugvleugels, die ook 1-op-1 zijn nagebouwd, te simuleren”.

“Veiligheid en best-in-class services zijn bij ons topprioriteit.” 
Gustaf Grönberg, Marine Operations & New Building van Genting Hong Kong: “Veiligheid en best-in-class services zijn bij ons topprioriteit. Simwave biedt ons de mogelijkheden om onze bemanningen daar optimaal op te kunnen voorbereiden. Alle nieuwe bemanningen zullen worden beoordeeld op de simulatoren in Barendrecht.”  

Genting Honk Kong
Genting Hong Kong is een toonaangevend, wereldwijd opererend leisure, entertainment en hospitality concern, waar onder ander Genting Cruise Lines toe behoort. Deze rederij bestaat uit Star Cruises, “The Most Popular Cruise Line in Asia”, Dream Cruises, “Asia’s Luxury Cruise Line” en Crystal Cruises, “The World’s Most Awarded Luxury Cruise Line”.

Foto: Het contract tussen Genting Cruise Lines en Simwave werd gesloten op de MV Werften in Wismar, Duitsland. Deze werf is onderdeel van Genting Hong Kong. Links Joost van Ree van Simwave en rechts Gustaf Grönberg van Genting.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >