360˚ Wadden Experience geopend

360˚ Wadden Experience. Foto: RWS

Op woensdag 25 mei is de 360˚ Wadden Experience geopend in het Natuurcentrum Ameland. Een beleving van het waddengebied en het werk van Rijkswaterstaat. Een VR-bril is niet nodig, je beleeft de beelden om je heen in een ronde zaal.

“We wilden bewust een indrukwekkende groepservaring realiseren, in plaats van iedereen een eigen bril op”, zegt Joop de Jong, directeur van de Amelander Musea. “Dit is de eerste productie met 360˚filmbeelden van het waddengebied en is in combinatie met onze ronde zaal uniek. Hiermee hebben we weer een mooie publiekstrekker dit seizoen.”

“Tijdens de 360˚ Wadden Experience word je even helemaal ondergedompeld”, vertelt Mieke Attema, directeur Rijkswaterstaat Noord Nederland. “Je geniet van het beeldschone waddengebied om je heen en ondertussen steek je nog wat op van ons werk. Hoe we gebruik maken van de kracht van de natuur. Het spel van water, zand, slib, golven en wind, de dynamiek van het wad. Het op een natuurlijke manier veilig houden van dit machtige systeem, waarbij we veel samenwerken met partners. Met ontwikkelen als perspectief en beschermen als basis.”

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >