Cruiseschip ‘Disney Magic’ voor het eerst in Amsterdam

Donald Duck aan boord van Disney Magic. Foto: Paul Starink, Port of Amsterdam.

Cruiseschip ‘Disney Magic’ van Disney Cruise Line had op donderdag haar zogenaamde ‘maiden call’ in Amsterdam. Voor het eerst bracht het schip een bezoek aan Amsterdam. Iedereen die aanwezig was om het schip met haar bemanning te verwelkomen waren opeens weer even kind bij het zien van Mickey Mouse en Donald Duck.

Disney Cruise Line, eigendom van the Walt Disney Company, richt zich speciaal op het gezin. De Disney Magic is het eerste schip van Disney Cruise Lines en werd in 1998 in de vaart genomen. Het biedt plaats aan ongeveer 2700 gasten en 900 bemanningsleden.

De cruise industrie is wereldwijd groeiend. Cruiserederijen differentiëren steeds meer hun aanbod. Zo zijn er kunst & cultuur cruises en muziekcruises.

Plaque en key van Amsterdam overhandigd
Michiel de Brauw, CFO van Havenbedrijf Amsterdam die namens het havenbedrijf de plaque en key overhandigde aan de kapitein gaf aan dat de cruisesector een belangrijke economische bron is voor de regio met gemiddeld zo’n 100 miljoen aan inkomsten.

Disney Magic zal volgende maand opnieuw een bezoek brengen aan Amsterdam.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >