Reddingsbrigade waarschuwt zwemmers voor koud water

Foto: Reddingsbrigade

Veel mensen zullen de aankomende dagen aan of op het water doorbrengen vanwege het mooie weer. De Reddingsbrigade attendeert mensen op de lage temperatuur van het water, het water heeft nog niet de aangename zomerse waarde en dat geeft kans op onderkoeling en kramp. Door die verschijnselen kunnen mensen snel in de problemen komen in het water.

Tips van de Reddingsbrigade om de komende zomerse dagen veilig van het water te kunnen genieten
De Reddingsbrigade is blij met het mooie weer, en men moet daar ook vooral van genieten. Jaarlijks moet de Reddingsbrigade helaas nog vaak in actie komen om mensen met kramp en onderkoeling te helpen. Met onderstaande tips hoopt de Reddingsbrigade ongelukken te voorkomen en mensen veilig van het water te laten genieten.

Op veel plaatsen zijn de reddingsbrigades al actief dit weekend, maar nog niet overal. Watersporters wordt geadviseerd beschermende wetsuits te dragen wat de kans op onderkoeling verkleint. Ook adviseert de Reddingsbrigade zonaanbidders om zich goed in te smeren. In de voorjaarszon kun je snel verbranden.

Negen tips van de Reddingsbrigade om veilig van het water te genieten:

1.     Ga alleen het water in op plaatsen waar de Reddingsbrigade toezicht houdt.
2.     Bedenk of je fit genoeg bent om (nu al) te zwemmen of te watersporten.
3.     Blijf niet te lang in het water; de kans op onderkoeling of kramp neemt dan toe.
4.     Ga niet helemaal onder water; via je hoofd verlies je het snelste lichaamswarmte.
5.     Draag een wetsuit tijdens het watersporten.
6.     Ga niet alleen zwemmen. Zelfs de beste zwemmer kan in problemen raken, bijvoorbeeld door kramp.
7.     Kan je niet zwemmen? Ga dan maximaal tot je knieën het water in.
8.     Informeer bij de Reddingsbrigade naar de lokale omstandigheden in en rond het water en volg aanwijzingen op, bijvoorbeeld bij gescheiden zones voor zwemmers en watersporters.
9.     Smeer je goed in om verbranding door de  felle voorjaarszon te voorkomen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >