Eerste LNG-overslag tussen schepen in de Filipijnen

LNG-overslag tussen schepen in Filipijnen. Foto: Business Wire.

Op 23 mei vond de eerste LNG-overslag tussen schepen plaats in de Filipijnen. Koch Supply & Trading, JOVO, MISC, Teekay Marine Solutions hebben hiervoor een akkoord getekend voor LNG-overslag tussen schepen, ship-to-ship (STS). Een innovatieve oplossing in de groeiende LNG-markt.

Hoewel LNG-overslag tussen schepen doorgaans een operationele functie hebben, staat dit project voor een belangrijke commerciele mijlpaal. Omdat LNG-overslag tussen schepen de commerciële potentie hebben voor exporteurs en voor partijen die werken met LNG-eisen.

Met deze LNG-overslag laadt het moederschip vanuit Australië en wordt in kleiner schip in Subic Bay in de Filippijnen de LNG overgeslagen. De operatie wordt zorgvuldig beheerd door Teekay Marine Solutions bij Teekay en MISC. De vracht wordt vervolgens afgeleverd op de Chinese terminal van JOVO, waar het met een vrachtwagen vervoerd wordt naar een van de vele industriële of commerciële klanten in Zuid-China.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >