VIDEO: ‘Game Changer’ Yacht Support vessel in Londen

Het nieuwe Yacht Support vessel ‘Game Changer’ van Damen heeft 3 dagen in Londen gelegen. Het 70 meter lange jacht lag daar ter promotie van dit soort jachten. Bezoekers genoten van een breed scala aan tenders, speelgoed en een duikboot welke bij het jacht horen. En Game Changer heeft een serieuze discussie over veilige helikopteroperaties veroorzaakt.

Mark Vermeulen, Product Director bij Damen: “Dit was een geweldige kans om het publiek van dichtbij te laten zien wat het Yacht Support concept is, wat nog steeds een relatief nieuw fenomeen in de industrie is. Een Yacht Support Vessel is een enorme stap voorwaarts om het groeiende aantal eigenaren die meer willen doen aan boord met meer apparatuur, meer speelgoed met meer personeel. Deze jachten zijn perfect uitgerust voor een breed scala aan superyacht-activiteiten voor een aanzienlijke lagere kostprijs dan voor een groter jacht. En, de eigenaren krijgen alle voordelen van de flexibele mogelijkheden en behouden hun privacy aan boord. Daarom noemen wij dit ‘Smart Stretch’.”

Commercial Director Rose Damen: “Game Changer heeft een grote indruk gemaakt op de eigenaars, kapiteins, makelaars en de ontwerpers. Met name haar helikoptermogelijkheden met de hangar welke in alle weersomstandigheden gebruikt kan worden. Als het gaat om het ontwerp van de helikoptermogelijkheden aan boord van superjachten zijn sommige partijen in de industrie aan het heroverwegen wat voor risico’s acceptabel zijn voor de familie en vrienden van de eigenaren van dit soort jachten. Game Changer biedt echt de ultieme yachting-oplossing voor professionele helikopteroperaties.”  

Helideck voldoet aan de strengste offshore regelgeving
Game Changer heeft een volledig gecertificeerde LY3 helideck die geschikt is voor charter en commercieel gebruik. En op basis van DAMEN’s lange ervaringsbouw voldoet het helideck aan de strengste offshore regelgeving. Met Game Changer kan een grotere helikopter gebruikt worden met een maximaal startgewicht van 5 ton en D14 rotor diamter.

Helikopter kan zakken in het hangar en tanken aan boord zonder overlast te veroorzaken voor de gasten 
Deze langeafstandshelikopters kunnen dag en nacht veilig landen in een verschillende weersomstandigheden. Doordat de helikopter verlaagd kan worden in de hangar wordt deze beschermd tegen de elementen van het weer en kan er zonder moeite getankt worden voor vertrek en zonder dat de gasten te verstoren van Game Changer. De tankinstallaties in de Hangar bevatten Jet A-1 brandstoftanks van 10.000 liter en zijn volgens de hoogste veiligheids- en brandveiligheidsvoorschriften gebouwd.

Kapitein en checklist van de eigenaar, wat nemen we mee?

* Gecertificeerde helideck
* Hangar om helikopter te beschermen tegen de elementen van het weer
* Big limo tender voor kust trips
* Grote open top tender / chase boot
* Duikboot
* Dive support tender met ingesloten cabine
* Duikcentrum en decompressiekamer
* Sport vissersboot
* Jetski, motorfietsen, voertuigen, sport zeilen, windsurfen
* Ultra-snelle RHIB
* Accommodatie voor helikopter piloten, onderwater piloten, duik gids en beveiliging
* Hutten voor eigen personeel en een volledig uitgerust personeelskantoor
* Heli brandstof, brandstof voor de tenders en diesel
* Een ziekenboeg

Specificaties Game Changer:

* Lengte in totaal 69,15 meter (227 ft)
* Breedte overal 11,50 meter (38 ft)
* Ontwerp (volle belasting) 3.65 meter (12 ft)
* Bruto Tonnage 1.200
* Naval architectuur DAMEN
* Snelheid (maximum) 22 knopen
* Bereik @ 16 knopen 4.500 zeemijl
* Personeel / bemanning 22
* Dekruimte 250 vierkante meter
* Dekkraan 12 ton
* Heli max. Afname gewicht 5.000 kilo

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >