Gouden munt voor historische tocht Michiel de Ruyter

Gouden Herdenkingsmunt 'Tocht naar Chatham' van Michiel de Ruyter.

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Michiel de Ruyter de ‘Tocht naar Chatham’ of de ‘Slag bij de Medway’ voer met het vlaggenschip ‘Zeven Provinciën’ en de Engelse oorlogsvloot versloeg in haar eigen haven Chatham. Speciaal voor deze historische gelegenheid is een goud vergulde herdenkingsmunt geslagen, die gratis is te bestellen op www.slagbijchatham.nl.

Het was een succesvolle Nederlandse aanval op de Engelse oorlogsvloot en scheepswerven in juni 1667 tijdens de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog, een beslissend moment in de Nederlandse geschiedenis.

Tocht naar Chatham wordt opnieuw gevaren
Tussen 8 en 17 juni wordt deze historische tocht opnieuw gevaren met de nieuwe gouden munten aan boord van de schepen. Twee verschillende vloten gaan de reis maken, bekijk het vaarschema op www.deruyter.org/#sailing-event. De historische vaartocht wordt gesponsord door het Scheepvaartmuseum.

Nederlandse en Britse kant op de gouden herdenkingsmunt
De Tocht naar Chatham is een gebeurtenis waar beide landen met respect en waardering op terugkijken. De herdenkingsmunt heeft daarom een Nederlandse kant met het vlaggenschip ‘Zeven Provinciën’ en een Britse kant met het vlaggenschip ‘Royal Charles’. Royal Charles was vernoemd naar de Britse Koning Charles II.

De herdenkingsmunt wordt uitgegeven in een samenwerking tussen Stichting Michel de Ruyter en de Hollandsche Munt.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >