Eerste finalisten Rotterdams Havenevenement bekend

Op donderdag 8 juni vindt de 4e editie van het Rotterdams Havenevenement plaats. Tijdens dit feestelijke event worden twee titels en drie prijzen uitgereikt aan talenten die leren en/of werken in de Rotterdamse haven. Het Rotterdams Havenevenement wordt aangeboden door Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en de STC-Group, in samenwerking met Marine Club Rotterdam, Jong Havenvereniging, SmartPort en RDM Centre of Expertise.

MCR-prijs
De MCR-prijs is een initiatief van de Marine Club Rotterdam. Deze prijs wordt uitgereikt aan een talentvolle mbo’er van het Scheepvaart en Transport College die een echte ambassadeur is voor de haven. Deze prijs wordt uitgereikt door Jan Overdevest, bestuur Marine Club Rotterdam.

De finalisten van dit jaar zijn:

  • Mathijs Vermeij, mbo-opleiding Maritiem officier alle schepen
  • Abdella Mohamed Ahmed, mbo-opleiding Allround operationeel technicus
  • Rowan Vendelbosch, mbo-opleiding Machinist railvervoer

Havenwerker van het jaar
De prijs wordt uitgereikt aan een havenwerker die uitblinkt in collegialiteit, veiligheid, het bereiken van resultaten en die zich een jaar lang in wil zetten als ambassadeur van de haven. Deltalinqs en de STC-Group zijn de initiatiefnemers van deze prijs. Deze titel wordt uitgereikt door Adriaan Visser, havenwethouder Rotterdam.

De finalisten van dit jaar zijn:

  • Michel Koot – Rhenus Logistics
  • Fabian Lindenburg – APM Terminals Rotterdam

SmartPort Scriptieprijs

De SmartPort Scriptieprijs wordt uitgereikt aan de beste scriptie van een universitaire student. SmartPort is een krachtenbundeling van Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs, Gemeente Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam en Technische Universiteit Delft. SmartPort is hét instituut dat optreedt als aanjager, organisator en financier van kennisontwikkeling en kennisdisseminatie door middel van wetenschappelijk onderzoek. Deze prijs wordt uitgereikt door Michiel Jak, directeur SmartPort.

De finalisten van dit jaar zijn:

  • Daphne van Hal, Erasmus Universiteit Rotterdam. Scriptie over de impact van automatisering voor de retail sector
  • Maurits van Tol, Technische Universiteit Delft. Scriptie over een innovatieve routeplanner voor schepen die afval verwijderen in de haven
  • Julia Stelzig, Erasmus Universiteit Rotterdam. Scriptie over het optimaliseren van de truck logistiek

De finalisten voor het ‘Jong Haventalent’ en het ‘Beste Havenidee’ worden eind mei bekend gemaakt.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >