Eerste finalisten Rotterdams Havenevenement bekend

Op donderdag 8 juni vindt de 4e editie van het Rotterdams Havenevenement plaats. Tijdens dit feestelijke event worden twee titels en drie prijzen uitgereikt aan talenten die leren en/of werken in de Rotterdamse haven. Het Rotterdams Havenevenement wordt aangeboden door Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en de STC-Group, in samenwerking met Marine Club Rotterdam, Jong Havenvereniging, SmartPort en RDM Centre of Expertise.

MCR-prijs
De MCR-prijs is een initiatief van de Marine Club Rotterdam. Deze prijs wordt uitgereikt aan een talentvolle mbo’er van het Scheepvaart en Transport College die een echte ambassadeur is voor de haven. Deze prijs wordt uitgereikt door Jan Overdevest, bestuur Marine Club Rotterdam.

De finalisten van dit jaar zijn:

  • Mathijs Vermeij, mbo-opleiding Maritiem officier alle schepen
  • Abdella Mohamed Ahmed, mbo-opleiding Allround operationeel technicus
  • Rowan Vendelbosch, mbo-opleiding Machinist railvervoer

Havenwerker van het jaar
De prijs wordt uitgereikt aan een havenwerker die uitblinkt in collegialiteit, veiligheid, het bereiken van resultaten en die zich een jaar lang in wil zetten als ambassadeur van de haven. Deltalinqs en de STC-Group zijn de initiatiefnemers van deze prijs. Deze titel wordt uitgereikt door Adriaan Visser, havenwethouder Rotterdam.

De finalisten van dit jaar zijn:

  • Michel Koot – Rhenus Logistics
  • Fabian Lindenburg – APM Terminals Rotterdam

SmartPort Scriptieprijs

De SmartPort Scriptieprijs wordt uitgereikt aan de beste scriptie van een universitaire student. SmartPort is een krachtenbundeling van Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs, Gemeente Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam en Technische Universiteit Delft. SmartPort is hét instituut dat optreedt als aanjager, organisator en financier van kennisontwikkeling en kennisdisseminatie door middel van wetenschappelijk onderzoek. Deze prijs wordt uitgereikt door Michiel Jak, directeur SmartPort.

De finalisten van dit jaar zijn:

  • Daphne van Hal, Erasmus Universiteit Rotterdam. Scriptie over de impact van automatisering voor de retail sector
  • Maurits van Tol, Technische Universiteit Delft. Scriptie over een innovatieve routeplanner voor schepen die afval verwijderen in de haven
  • Julia Stelzig, Erasmus Universiteit Rotterdam. Scriptie over het optimaliseren van de truck logistiek

De finalisten voor het ‘Jong Haventalent’ en het ‘Beste Havenidee’ worden eind mei bekend gemaakt.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >