Damen levert eerste Renewables Service Vessel

'Voe Vanguard' Renewables Service Vessel (RSV) 3315 van Damen. Foto: Damen

Damen heeft haar nieuwste Renewables Service Vessel (RSV) 3315 opgeleverd. Het schip is speciaal ontworpen voor het gebruik voor offshore wind- en getij-energieprojecten in nauwe samenwerking met het Schotse bedrijf Delta Marine.

Het schip is gedoopt tot ‘Voe Vanguard’ bij Damen Shipyards Hardinxveld en vervolgens vertrokken naar haar eerste klus voor het offshore windpark, Walney Extension project.

Delta Marine bestelde 12 jaar geleden het eerste schip bij Damen en op dit moment hebben zij vier Damen Multicat vessels varen.

De Damen RSV 3315 is gebaseerd op het Multicat-ontwerp en kan alle taken uitvoeren die normaal gesproken van een Multicat worden verwacht, met een open dek, DP2 en dedicated 4-point mooring system. Het schip heeft een lengte van 33 meter en een bollard pull van 42-ton. Voe Vanguard heeft twee kranen met een capaciteit van 15 ton met een lengte van 20 meter.

David McNaugthan, Delta Marine General Manager: “We waren vooral geïnteresseerd in de DP2-mogelijkheid. Dit schip is geschikt voor offshore wind, maar ook voor getijprojecten, waar ze in sterke stroming met haar DP in positie kan blijven.”

Jos van Woerkum, Managing Director van Damen Shipyards Hardinxveld: “We hebben sinds 2013 samen aan dit schip gewerkt. Delta Marine gaf ons een schets en legde hun eisen neer en ik denk dat Damen precies heeft gebouwd wat ze wilden. Ik denk dat de Renewables Service Vessel 3315 het potentieel is om het volgende succes te zijn voor Damen zodra ze zichzelf op de markt heeft bewezen.”

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >