‘Dag van de Duurzame Noordzeevis’ zaterdag 20 mei

Het evenement ‘Dag van de Duurzame Noordzeevis’ wordt zaterdag 20 mei gehouden in IJmuiden-Haven. De Dag van de Duurzame Noordzeevis is gratis toegankelijk en duurt van 11.00 tot 21.00 uur. Locatie is vishal D en de Vissershaven naast kantoor Zeehaven in IJmuiden, Halkade 4. 

Een dag ter promotie van vis uit de Noordzee, waarbij het publiek alle facetten hiervan kan beleven van de visserij. Er worden rondleidingen gegeven, een unieke kans om een kijkje te nemen op het meest duurzame en moderne vissersschip van de wereld, welke voor de gelegenheid de gehele dag ligt aangemeerd in de haven, er zijn demonstraties visfileren, optredens shantykoren, er is een food court, en kennis, een prachtige vistafel om te bewonderen, presentaties, informatie tot uiteraard proeven en eten van deze heerlijke vis op alle mogelijke manieren bereid door de beste chefs ,visrokers en BBQ specialisten.

Ook verzorgt de KNRM-reddingstation IJmuiden in de Visserhaven demonstraties op het water. De KNRM heeft een binding met het evenement omdat de dag wordt gehouden door onder andere Waasdorp Fish & Seafood. Waasdorp Fish & Seafood is Reder van Reddingstation IJmuiden; door € 1.000,- per jaar te doneren aan KNRM IJmuiden, voor de duur van vijf jaar.