Port of Den Helder boekt positief resultaat 2016

Foto: Port of Den Helder.

Port of Den Helder heeft vorig jaar een positief resultaat geboekt van 1,2 miljoen euro. Ondanks de daling van het aantal scheepsbewegingen is de omzet uit de haven licht gestegen naar 4 miljoen euro in 2016. Dat blijkt uit de jaarcijfers over 2016.

“Het is evident dat door de lage olieprijs de offshore olie- en gassector onder druk staat. Dat Port of Den Helder desondanks een positief resultaat heeft geboekt, laat zien dat de haven potentie heeft om ook in zwaar weer winst te boeken”, aldus ceo Port of Den Helder Jacoba Bolderheij.

Minder scheepsbezoeken
Het aantal scheepsbewegingen is de afgelopen twee jaar gedaald van 2500 in 2014 naar 2100 in 2016. Deze afname is het gevolg van de aanhoudend lage olieprijs waardoor de offshore activiteiten in de Noordzee zijn teruggeschroefd. De omzet uit de haven is licht gestegen van 3,9 miljoen euro in 2015 naar 4,0 miljoen euro vorig jaar. Dit komt doordat schepen gemiddeld langer in de haven bleven liggen voor de voorbereiding van grotere projecten, onderhoud of in afwachting van een volgende opdracht.

Nieuwe kansen
De neerwaartse trend van het aantal scheepsbewegingen staat bij Port of Den Helder hoog op de agenda. Om in de toekomst meer bedrijvigheid aan te trekken, heeft Port of Den Helder een Routekaart opgesteld. Op grond van een intensieve verkenning van de markt is de verwachting dat Port of Den Helder in de toekomst een groei van activiteiten bij zowel de olie- en gassector als de offshore windsector te zien zal geven. Ook op het gebied van scheepsonderhoud dienen zich nieuwe kansen aan.

Routekaart
De Routekaart is bedoeld om deze kansen te verzilveren door tijdig voldoende ruimte te creëren voor meer bedrijvigheid in de haven. Daarnaast bereidt Port of Den Helder zich voor op een nieuwe marktsituatie met toegesneden faciliteiten, diensten en tarieven.

Port of Den Helder presenteert binnenkort de resultaten en plannen aan de aandeelhouder.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >