Tienpont selecteert Annemieke Bes voor Volvo Ocean Race

Tienpont en Annemieke Bes. Foto Thierry Martinez, Team Akzonobel

Schipper Simeon Tienpont heeft Annemieke Bes geselecteerd voor het team AkzoNobel team in de Volvo Ocean Race. Annemieke Bes won de zilveren medaille op de Olympische Spelen van Peking.

Naast Tienpont en Bes bestaat het team nog uit 7 topzeilers uit verschillende landen. Brad Jackson uit Nieuw-Zeeland heeft de race 3 keer gewonnen. De Spanjaard Roberto Bermudez, de Braziliaan Joca Signorini en Brit Jules Salter kwamen eerder als eerste over de finish. De Australiër Luke Molly, de Deen Nicolai Sehested en Brad Farrand uit Nieuw-Zeeland maken het team compleet.

Op 22 oktober start de Volvo Ocean Race in Alicante, Spanje. De boten passeren 11 steden op 5 continenten en finishen in Scheveningen in circa 45.000 mijlen. Naar verwachting is de finish eind juni 2018.

Tienpont: “Het team dat ik heb geselecteerd, combineert volwassenheid en ervaring met jeugd en kracht,We hebben veel ervaring in het team. Gezamenlijk hebben we 24 Volvo Ocean Races en vijf olympische campagnes geracet”

Tienpont heeft al twee keer de Volvo Ocean Race gevaren en is nu voor het eerst schipper.

Bes: “Voor mij is het een enorme uitdaging om acht maanden met een team te zeilen. Deze race is voor mij één van de hoogtepunten van het wedstrijdzeilen. Het is ook mooi dat de finish in Schevingen ligt. Dat maakt het nog specialer.”

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >