Daling omzet in eerste kwartaal voor Boskalis

Door de zwakke marktomstandigheden in de offshore industrie blijven het uitdagende tijden voor Boskalis, met als gevolg een daling van de omzet in het eerste kwartaal van 2017. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

In lijn met de verwachting
Bij de bekendmaking van de jaarcijfers 2016 is aangegeven dat het marktbeeld voor de komende periode in het teken zou staan van aanhoudend lagere werkvolumes en druk op de bezetting en marges. De cijfers uit het eerste kwartaal in 2017 liggen in lijn met deze verwachting.

De zwakke marktomstandigheden, met name in de offshore energie sector, resulteerden in een lagere omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Wel is de orderportefeuille in de loop van het eerste kwartaal toegenomen mede als gevolg van een aantal omvangrijke dredging contracten. Hierdoor is een goed deel van de vloot voor 2017 bezet, echter wel tegen lagere marges dan voorgaande jaren.

Vooruitzichten voor 2017
Om in te spelen op deze marktontwikkelingen is Boskalis vorig jaar een vlootrationalisatie- en kostenreductieprogramma gestart. Het laatste deel van het kostenreductieprogramma is gericht op het verlagen van de kosten van het hoofdkantoor. De conclusies van de studie worden binnenkort door Boskalis bekendgemaakt.

Door het projectmatige karakter van veel van de activiteiten en de onzekere marktomstandigheden vindt Boskalis het lastig om nu al een uitspraak te doen over het verwachte jaarresultaat 2017. Wel staat vast dat het nettoresultaat lager zal uitkomen dan het gecorrigeerde resultaat van 2016.