Nieuwe samenwerking voor all-in offshore windaanbod

Aco van de Ven en Nico Noorlander

De Nederlandse bedrijven Hollandia Offshore en Croonwolter&dros Marine & Offshore gaan een samenwerkingsverband aan, met als doel om exploitanten van offshore windparken een ‘compleet pakket’ aan te bieden. Dat maakten de bedrijven dinsdag bekend. In een toelichting stellen de partners dat ze daarmee inspelen op de marktvraag naar een totaalaanbod.

“Er is een sterk ecosysteem van leveranciers, onderaannemers en aanbieders van diensten ontstaan. Doordat alle nodige specialismen dicht bij elkaar aanwezig zijn, kan dit cluster zeer efficiënt op de internationale markt opereren”, zegt managing director Nico Noorlander van Hollandia Offshore. “Aangezien de investeringen in de olie- en gasindustrie de laatste jaren sterk zijn teruggelopen, heeft dit cluster de focus gelegd op buitenlandse offshore windparken. Daarin is het succesvol. Nu volgt de Nederlandse markt, die zich op dit moment fors ontwikkelt.”

Aco van de Ven van Croonwolter&dros sluit aan: “De offshore windmarkt wordt volwassen en consolideert. Exploitanten gaan graag in zee met partijen die hele projecten aankunnen, zodat ze één aanspreekpunt hebben voor de staalconstructies en de technische installaties.

De offshore windmarkt is momenteel vol in beweging. Ook op de Noordzee worden verschillende offshore windparken aanbesteed en in gebruik genomen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >