Samenwerking voor de levering van efficiënte waterturbines

Verticale waterturbines. Foto: Bakker SliedrechtVerticale waterturbines. Foto: Bakker Sliedrecht

Elektrische system integrator Bakker Sliedrecht en waterturbinefabrikant Water2Energy hebben een samenwerkingsverband voor de levering van de zeer efficiënte waterturbines ondertekend. Deze waterturbines hebben aanzienlijk hogere opbrengst dan traditionele waterturbines.

Verticale waterturbines met een hoge opbrengst
De door Water2Energy ontworpen verticale waterturbine is 30 tot 50% efficiënter dan traditionele waterturbines. De verticale waterturbine realiseert dit resultaat door de schoepen continu aan te passen aan de stroom van het water. Op deze manier ontvangen de schoepen altijd de maximale kracht van het stromende water. Bovendien wordt deze hoge opbrengst versterkt door de configuratie van tandwielkasten en generatoren die Bakker Sliedrecht heeft bedacht om mechanische energie om te zetten naar elektrische energie. Bakker Sliedrecht heeft ook een slim systeem ontwikkeld om elektriciteit te voeden aan het net.

Veilig voor aquatisch leven en eco systemen
De verticale waterturbine is bewezen veilig voor aquatisch leven en eco systemen. Vissen zwemmen veilig door de turbine dankzij de open structuur. Tijdens een test voor Pro-Tide in 2015 is aangetoond dat de visschade van de verticale waterturbine onder de 1% is. Dit is aanzienlijk lager dan de 20% visschade die traditionele waterturbines realiseren.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >