Veerdienst Almere en Huizen op losse schroeven

Almere haven - Foto: Gemeente AlmereAlmere haven - Foto: Gemeente Almere

Vanaf 1 mei zou de nieuwe toeristische veerdienst tussen Almere Haven en Huizen moeten gaan varen. Doordat er nog een overeenkomst is getekend voor de veerdienst van Huizer Express met de autoriteiten van de haven in Huizen kan het initiatief nog niet van start gaan.

De gemeente Huizen geeft aan geen enkel bezwaar te hebben tegen een dergelijke veerdienst en rondvaartdienst. Wel geeft de gemeente aan dat er nog geen doorlopende ontheffing voor een geschikte ligplaats is in Huizen. Zonder een dergelijke ontheffing kan de veerdienst nog niet van start gaan. Daarnaast is de ligplaats in Almere ook nog niet helemaal rond maar alles nog in de onderzoeksfase te bevinden. Wanneer de veerdienst eventueel wel kan gaan varen is nog niet bekend.

Het schip de Marken van Huizer Express moet zes dagen per week gaan varen tussen de haven van Huizen en Almere. Op aanvraag moet het ook mogelijk gaan worden om alternatieve routes te varen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >