Veerdienst Almere en Huizen op losse schroeven

Almere haven - Foto: Gemeente AlmereAlmere haven - Foto: Gemeente Almere

Vanaf 1 mei zou de nieuwe toeristische veerdienst tussen Almere Haven en Huizen moeten gaan varen. Doordat er nog een overeenkomst is getekend voor de veerdienst van Huizer Express met de autoriteiten van de haven in Huizen kan het initiatief nog niet van start gaan.

De gemeente Huizen geeft aan geen enkel bezwaar te hebben tegen een dergelijke veerdienst en rondvaartdienst. Wel geeft de gemeente aan dat er nog geen doorlopende ontheffing voor een geschikte ligplaats is in Huizen. Zonder een dergelijke ontheffing kan de veerdienst nog niet van start gaan. Daarnaast is de ligplaats in Almere ook nog niet helemaal rond maar alles nog in de onderzoeksfase te bevinden. Wanneer de veerdienst eventueel wel kan gaan varen is nog niet bekend.

Het schip de Marken van Huizer Express moet zes dagen per week gaan varen tussen de haven van Huizen en Almere. Op aanvraag moet het ook mogelijk gaan worden om alternatieve routes te varen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >