The Ocean Cleanup kan beginnen aan proef door grote donaties

Foto: The Ocean CleanupFoto: The Ocean Cleanup

The Ocean Cleanup heeft aangekondigd dat zij sinds november 21,7 miljoen USD hebben opgehaald aan donaties. Met deze nieuwe bijdrage kan The Ocean Cleanup in het najaar beginnen met grootschalige proeven van de opruimtechnologie in de Stille Oceaan.

De donaties komen van diverse ondernemingen, waaronder het chemiebedrijf DSM en filantropen Marc en Lynne Beinioff, wel bekend van SalesForce, en Silicon Valley-ondernemer Peter Thiel. Met deze investeringen komt het totaal opgehaalde bedrag sinds 2013 op 31,5 miljoen USD.

“Onze missie is om de alle oceanen te ontdoen van kunststof. Met deze steun kunnen we een belangrijke stap zetten om dit doel te bereiken”, aldus Boyan Slat, oprichter en CEO van The Ocean Cleanup.

Op 11 mei wordt tijdens een presentatie verdere details gedeeld over de komende test en de resultaten van de huidige test bij Scheveningen.  Sinds juni 2016 is een prototype in de Noordzee bij Scheveningen geïnstalleerd. De 100 meter lange opstelling ligt circa 23 kilometer uit de kust. Doel van de proef was om gedurende 12 maanden te kijken in hoeverre het ontwerp van de drijvende barrière bestand is tegen extreme weersomstandigheden op zee

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >