Veel schepen ongecontroleerd Nederlandse havens in

Foto: Port of RotterdamFoto: Port of Rotterdam

Maritieme informatiebedrijf Winward maakte dit bekend na een data-analyse te maken in opdracht van het AD. Uit die analyse blijkt dat zeker 75 schepen per maand aanleggen in een Nederlandse haven waarvan de herkomst niet te achterhalen is.

Normaliter kan van elk schip na gegaan worden waar deze is geweest voordat het de Nederlandse wateren in voer. Dit aan de hand van een identificatienummer of GPS signalen. Wanneer een schip haar identificatienummer veranderd vlak voor het betreden van de Nederlandse wateren kan er niet achterhaald worden waar het schip eerder heeft aangelegd. Daarnaast wordt de GPS ook regelmatig uitgezet zodat het schip niet zichtbaar is.

Het gebruiken van een ‘schoon’ identificatienummer of het uitzetten van een GPS signaal kan duiden op illegale activiteiten zoals smokkel maar het kan ook zijn om het schip veilig gevaarlijke wateren te laten passeren zoals bij Libië. De Nederlandse Kustwacht houdt deze situatie in de gaten maar kan niet de herkomst van alle schepen controleren.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >