Controle kwaliteit open water na opening zwemseizoen

Het buitenzwemseizoen is gisteren weer officieel van start gegaan. Maar niet elk open water is geschikt om in te duiken. De waterkwaliteit kan worden aangetast door bacteriën en blauwalg. Samen met de provincies en marktpartijen controleert Rijkswaterstaat of open water voldoende schoon en gezond is.

Dat is niet altijd het geval. John Hin, adviseur Waterkwaliteit bij Rijkswaterstaat, houdt zich voor Rijkswaterstaat bezig met de zwemwaterkwaliteit. Samen met andere partijen, zoals bijvoorbeeld de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de waterschappen, wordt over het zwemwater gewaakt.

Op het moment zijn er zo’n 700 aangewezen zwemlocaties, waarvan er circa 230 in beheer zijn bij Rijkswaterstaat. “Soms is een zwemwaterlocatie vanuit recreatief oogpunt erg aantrekkelijk. Toch kan Rijkswaterstaat niet altijd meewerken aan het aanwijzen van die locatie als officiële zwemlocatie in open water, bijvoorbeeld vanwege de scheepvaart. Zwemmen is daar dan te gevaarlijk door de stroming en kolken die je kunt krijgen”, zegt Hin.

Om de waterkwaliteit te meten, wordt op elke zwemlocatie een monster genomen. Als het water in de categorie slecht valt, stelt Rijkswaterstaat in overleg met de andere partijen een verbeterplan op. “Meestal is goed te achterhalen waar de slechte waterkwaliteit aan te wijten is. Dan wordt het probleem opgelost, zodat iedereen in voldoende schoon water kan zwemmen”, aldus Hin.

Kijk voor een overzicht van gecontroleerde zwemlocaties in Nederland op www.zwemwater.nl

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >