Educatieve route op Museumwerf in Vreeswijk

Kinderen ervaren hoe zwaar het 'jagen' van een schip is. Foto: Museumwerf Vreeswijk

Op de Museumwerf in Vreeswijk is in april de interactieve route ‘Aan de Slag’ gestart. Kinderen leren door middel van een interactief spel, geuropdracht, waterspel, sleepboot-opdracht en doe-activiteiten over de tradities van de scheepvaart. De route laat kinderen (en hun begeleiders) ervaren hoe het er aan toe gaat op een echte scheepswerf.

Bij het bezoekerscentrum krijgen de deelnemers een aftekenkaart en een potloodje. Onderweg ervaren de kinderen hoe zwaar het jagen van een schip is, hoe takelen werkt en spelen ze een game in de stuurhut. Met mooi weer kan er gespeeld worden met een waterspel en gevaren worden met bootjes. Als alle onderdelen zijn doorlopen, mogen de kinderen een klein cadeautje afhalen in het bezoekerscentrum.

De route op de Museumwerf in Vreeswijk is geschikt voor zowel scholen, BSO’s als verjaardagsfeestjes en individuele bezoekers.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >