BOC: “Maak geen impulsieve beslissingen”

De Belgian Offshore Cluster (BOC) heeft de overheid opgeroepen om volgende week geen ‘impulsieve en slecht overwogen beslissingen te nemen’ over de geplande offshore windparken. De reactie komt na het nieuws dat de Staatssecretaris van de Noordzee, Philippe de Backer, voorstelde om de concessies voor drie windparken op zee in te trekken en in plaats daarvan een voordeligere tenderprocedure te starten.

De BOC noemt de mogelijke gevolgen zeer onwenselijk: “Het voornemen om de concessies voor toekomstige windparken in te trekken kan de verwoesting van deze nationale markt betekenen, met alle gevolgen voor de Belgische offshore industrie van dien.”

“De staatssecretaris gelooft dat er financiële voordelen ontstaan door met een schone lei te beginnen, maar dat is zeer twijfelachtig. Zo’n beslissing zou een periode van stilstand veroorzaken – juist in een tijd dat er versneld moet worden wat betreft de energietransitie.”

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >