Markt voor rondvaartboten Amsterdam opgeschud door herverdeling

Foto: David van der Mark/Flickr

Amsterdam heeft de vergunningen voor rondvaartboten groter dan 14 meter maandag herverdeelt. Het gemeentelijke doel van de herverdeling was om de markt ‘eerlijker’ te maken met ruimte voor toetreding van nieuwkomers, maar vanuit de sector klinkt er kritiek.

Frans Heijn, schipper en voorzitter van Verenigde Rederijen Amsterdam, sprak tegen het NRC van een ‘teleurstellende dag’: “Zo’n beetje de hele Amsterdamse vloot is weggevaagd”. Na de herverdeling komt ongeveer 1 op de 3 vergunningen beschikbaar voor nieuwe toetreders, zo meldde de gemeente Amsterdam in een persbericht. Het besluit betekent ook dat de meeste bestaande rondvaartboten moeten verdwijnen of worden omgebouwd met een elektrische motor. Vanaf 2020 moet de hele vloot elektrisch zijn.

Jaarlijks maken zo’n vier miljoen passagiers een tocht in een van de 135 rondvaartboten. De vergunningen waren altijd in handen van een vast groepje rederijen, zonder plek voor nieuwkomers. De gemeente Amsterdam wilde de gesloten situatie graag aanpassen en heeft de markt per 1 februari vrijgegeven.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >