Ophef in België door goedkopere windparken Nederland

Foto voor illustratieve doeleinden. Bron: E.On

In België is ophef ontstaan over opmerkingen van de Staatssecretaris van de Noordzee, Philippe de Backer. Die stelde eind vorige week voor om de concessies voor drie windparken op zee in te trekken en in plaats daarvan een voordeligere tenderprocedure te starten. De opmerking leidde tot heftige reacties van vertegenwoordigers uit de Belgische industrie.

“Het intrekken van de concessies is een aanfluiting van de rechtszekerheid,” aldus het Belgian Offshore Platform (BOP) in een reactie. “Rechtszekerheid is essentieel voor grote investeringen in energie. De drie nog te bouwen windparken hebben al miljoenen geïnvesteerd in de ontwikkeling van hun projecten.”

In het voorstel van De Backer zouden de concessies voor de drie windparken Seastar (246MW), Mermaid (300MW) en Northwester II (224MW) teruggedraaid worden en via een tenderprocedure aan de meest competitieve aanbieder worden toebedeeld.

De parken zouden volgens de huidige plannen 3 tot 5 miljard aan investeringen van de Belgische overheid kosten. Dat steunniveau ligt flink hoger dan in bijvoorbeeld Nederland, waarbij windprojecten op zee via een tenderprocedure zijn toegekend. In Duitsland worden naar verwachting vanaf 2025 zelfs windparken zonder overheidssteun gebouwd.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >