MOCE2017: Meer dan alleen carrière

Op woensdag 19 april stond tijdens de elfde editie van het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) het WTC Rotterdam onder andere in het teken van carrièremogelijkheden binnen de maritieme, offshore en energie sector. 3.522 studenten, starters en (young) professionals uit zowel binnen als buitenland ontmoetten 100 bedrijven. Naast het ontmoeten van potentiële werkgevers konden bezoekers meepraten tijdens live talkshows en werden er case studies, trainingen en bedrijfspresentaties gevolgd. Tot slot werd eenieders maritieme kennis getest tijdens een ludieke quiz. Tekst gaat verder onder de video.

“Combinatie van duurzaamheid en transitie, daar zitten wij middenin”, aldus Thom Koning van Our Oceans Challenge gedurende de officiële opening van MOCE2017. Met de verschillende nieuwe onderdelen stond het thema transitie ook centraal tijdens MOCE2017. Op Community Square: ‘Dé plek voor een goed gesprek’, een nieuwe plek op de beursvloer, werd traditioneel de scheepsbel geluid om de beurs te openen. Bezoekers konden hier meepraten tijdens live talkshows over kansen op carrièrevlak door deze energietransitie. Ook de invloed van automatisering op carrièrekansen en de toekomst op de Noordzee werden besproken.

“De hele sector moet een omslag maken. De beeldvorming van studenten moeten we ombuigen, zodat zij enthousiast raken over het meewerken aan een sector in transitie”, aldus Gaby Wullink van the Hague Applied Sciences, tijdens een van de talkshows.

Kennis delen is kracht
Een aantal bezoekers zijn met een actueel probleem aan de slag gegaan tijdens Case Studies van diverse bedrijven. Ook werden de bedrijfspresentaties weer goed bezocht en werd dit jaar voor het eerst een gecertificeerde training aangeboden. Dit maakte MOCE2017 naast een platform voor carrière, ook een plek voor kennisdeling.

Trots met deze vernieuwde editie
Het carrière event werd afgesloten met een business borrel op de beursvloer, aangeboden door Navingo. Navingo kijkt trots terug op deze vernieuwde editie van MOCE. “De interactie tussen bezoekers en de panelleden tijdens de talkshows was inspirerend”, vertelt Annemieke den Otter, verantwoordelijk voor de events van Navingo. “Wij zijn trots dat wij samen met onze partners weer een mooi evenement hebben neer kunnen zetten en dat zij ondanks de lastige periode toch weer op zoek zijn naar nieuwe collega’s.” Komende zomer wordt de datum bekend gemaakt voor MOCE2018.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Posted on April 20, 2017 with tags .

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >