Interview: “Voor een goede technicus is er altijd plek”

Foto: Bast Techniek

“De markt is geconditioneerd, het is vaak een kwestie van het schuiven of sturen van CV’s van detacheringsbureaus naar opdrachtgevers. Bij Bast Techniek is niet alleen kennis en kunde belangrijk maar is het zeker minstens zo belangrijk of iemand goed binnen de groep past, de ambitie van de kandidaat aansluit bij de mogelijkheden van de opdrachtgever en of de persoon leuk is.”

In de aanloop naar het Maritime & Offshore Career Event 2017 (MOCE) op 19 april spraken wij met Robert Madlener, ingenieur en consultant bij Bast Techniek, een specialist op het gebied van het detacheren van hoger technisch personeel. De werkwijze van Bast Techniek is persoonlijk met een no-nonsens mentaliteit. De consultants bij Bast Techniek zijn allemaal zelf ingenieurs met “sociale voelsprieten”, aldus Madlener. Bast Techniek is opgericht in 2010 en gevestigd in Utrecht en Rotterdam.

“Detachering is maar een woord maar het bezig zijn met mensen en hen ook helpen bij het vinden van een 1e , 2e  of zelfs 3e functie geeft mij heel veel voldoening. Als iemand een wereldbaan vindt is dat echt te gek! Als het lukt om mensen bij elkaar te brengen die goed bij elkaar passen dan is onze missie geslaagd.”

De no-nonsens mentaliteit is vrijwel direct duidelijk. “Wij van Bast Techniek kunnen direct zeggen of wij een functie wel of niet kunnen vervullen. Daar zijn wij eerlijk in. Om een voorbeeld te geven, als een bedrijf opzoek is naar iemand met alle kennis en ervaring van de wereld, zeg maar het ‘schaap met de vijf poten’, dan krijgt de klant van ons te horen dat die persoon niet te vinden is.”

Wat is op zo’n moment de oplossing voor jullie klant?
“Dan gaan wij uiteraard kijken of wij de klant daarin kunnen adviseren, maar daar moet een bedrijf ook oor naar hebben. Als de klant met ons in zee gaat, hebben wij altijd binnen twee weken een kandidaat”.

Hoe komen jullie aan goede kandidaten?
“Wij hebben heel goed contact met hogescholen, studieverenigingen en universiteiten. Met de studenten drinken wij dan ook graag een biertje mee. En veel mond tot mond reclame helpt Bast Techniek zeker om aan goede kandidaten te komen.”

Waarom zou een net afgestudeerde technicus bij jullie aan moeten kloppen?
“Zelf een baan vinden is natuurlijk net zo goed! Dan heb je ons niet nodig. Alleen, wat is nu een passende baan en een bedrijf dat bij jou past? Die zoektocht vinden veel technici lastig. Bast Techniek is goed in partijen bij elkaar brengen die goed bij elkaar passen. Omdat wij zelf ingenieurs zijn weten wij goed wat je in huis moet hebben en waar behoefte aan is. Zowel de klant als de kandidaat moet een goed gevoel erbij hebben en beiden moeten een toevoeging voor elkaar zijn. Zo’n 95% van de kandidaten waar wij een baan voor vinden worden vast aangenomen.”

Wat is de meest gevraagde maritieme functie?
“Engineer, in de breedste zin van het woord.” 

En op het gebied van duurzaamheid?
“Er worden wel degelijk mensen gezocht die kijken naar duurzaamheid, alleen de kunst is een ideaal streven ook commercieel te kunnen toepassen. Je merkt steeds meer dat bedrijven, studenten en afstudeerders daar meer mee bezig zijn.”

Merken jullie iets van de moeilijke financiële periode in de maritieme sector?
“Ontslagen komen uiteraard voor maar technische functies en engineering blijven. Vaak is de techniek het hart van een organisatie, dus daar hebben wij weinig last van. Soms is het ook ingewikkeld. Denk aan bedrijven die net een reorganisatie achter de rug hebben en waar ontslagen zijn gevallen, die zelfde bedrijven hebben vaak ook weer mensen nodig, dat kan wel eens gevoelig liggen. Het blijft nog wel even een moeilijke periode denk ik. Aan de andere kant zijn er weer veel groeimarkten op het moment zoals de scheepsbouw en de machinebouw, die gaan hartstikke goed. Ook de Ingenieursbureaus (groot of klein) zijn nu hard op zoek naar mensen.”

Jullie staan dit jaar op het Maritime & Offshore Career event (MOCE) op 19 april in het WTC in Rotterdam, naar wie zijn jullie opzoek?  
“We zijn opzoek naar mensen met 0 tot 5 jaar werkervaring. Dat zijn vaak starters maar er is ook vraag naar mensen met veel ervaring. Brede kennis en kunde is heel belangrijk. Sowieso, voor een goede technicus is er altijd plek!”

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >