Mercy Ships wil vloot uitbreiden

Peter Bruggeman aan boord van Mercy Ships. Foto: Katie Keegan.

Mercy Ships zet zich al jaren in voor de armste landen en biedt gratis medische hulp voor degene die dit echt nodig hebben. Naar verwachting komt eind 2018 een nieuw schip in de vloot. Een nieuw schip betekent nieuwe bemanning. Wij spraken met Djurre Jan Schutte, HR Director Europe binnen Mercy Ships, over Mercy Ships en de uitdagingen om het huidige en nieuwe schip te bemannen.

Met het schip Africa Mercy biedt Mercy Ships medische hulp aan hulpbehoevenden in West-Afrika. Elk jaar ligt het schip in een ander land voor anker. Op dit moment bevindt de Africa Mercy zich in Benin. “Mensen kunnen bij ons terecht voor de meest uiteenlopende behandelingen”, legt Djurre Jan Schutte uit. “Zo voeren wij bijvoorbeeld operaties uit aan tumoren, of het herstellen van hazenlippen. Voor deze mensen zijn dit levensveranderende operaties.  Met het uitvoeren van deze handelingen concurreren wij niet met de plaatselijke ziekenhuizen, want deze operaties zijn daar niet altijd mogelijk.”

Nieuw medisch personeel en bemanning nodig
Waarschijnlijk gaat het nieuwe schip ook naar Afrika. En daar zijn nieuwe mensen voor nodig! “Niet alleen voor het nieuw te komen schip, maar ook voor het huidige schip Africa Mercy. We zijn niet alleen op zoek naar medisch personeel, maar ook voornamelijk naar technisch en maritiem personeel. Naast dat wij een ziekenhuis zijn blijven wij natuurlijk een schip en daar hebben wij bemanning voor nodig. Officieren voor aan dek en in de machinekamer en ook lassers en elektriciens.”

Schutte legt uit dat ondanks dat er niet constant gevaren wordt, er genoeg interessant werk aan boord is. “Wij liggen tien maanden op dezelfde plek in de haven, maar in deze periode moet er aan boord nog steeds veel gebeuren. Daarna varen wij na die tien maanden naar een scheepswerf. In deze periode vindt er groot onderhoud plaats en wordt het schip weer bevoorraad .”

De uitdagingen voor het vinden van maritiem en technisch personeel
De uitdaging zit hem enerzijds in het bereiken van maritiem en technisch personeel, maar Schutte heeft ook te maken met een andere uitdaging. “Alle 450 man personeel aan boord, waarvan 200 medisch, werken vrijwillig. Dat is de reden waarom veel mensen ervoor kiezen om voor een kortere periode bij ons aan de slag te gaan, maar we zoeken ook mensen voor een langere tijd. Aan boord zijn verschillende faciliteiten aanwezig, om het voor het personeel aantrekkelijker te maken om langer aan boord te blijven. Wij hebben zelfs een school aan boord, want er zijn ook officieren die met hun hele gezin aan boord komen voor een langere periode.”

Aanstaande woensdag 19 april is Mercy Ships aanwezig op het Maritime & Offshore Career Event 2017 in het WTC Rotterdam. “Wij willen vooral mensen bekend maken met wat wij doen en natuurlijk enthousiast maken om voor kortere of langere tijd bij ons aan boord te komen.”

Bekijk de 8-delige tv-serie Surgery Ship’ van National Geographic aan boord van Africa Mercy, zie de trailer:

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< May 2017 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore WIND Conference

OWC 2017 will focus on the opportunities for the offshore wind sector over the next ten years and beyond. What will upcoming tenders offer the supply chain (short term)? What are the trends and opportunities after 2023? While also tackling subtopics such as cost reduction, innovations, subsidy and cooperation with the oil and gas industries.

https://www.offshore-energy.biz/offshore-wind-conference

read more >

Infodag Koninklijke Instituut voor de Marine

Wil jij het beste uit een team halen en leiding geven bij de Marine? Gaat hierbij geen zee je te hoog? Kom dan op 30 mei naar de Infodag speciaal voor marineofficieren.

Tijdens de infodag aan het Koninklijke Instituut voor de Marine (KIM) word je geïnformeerd over alle officiersfuncties bij de Marine. Speciaal voor studenten in de 5e of 6e klas VWO en voor studenten HBO/WO die bijna een diploma op zak hebben. Wil je vlieger bij de Marine worden? Dat kan ook met een HAVO-diploma.

Een studie aan het KIM en een baan als officier bij de Marine gaat verder dan elke reguliere baan of studie. Want zeg nou zelf, wie vaart er met 21 jaar al een Marineschip?

Bij de Marine leer je in een hecht team op te treden, je sport veel en je krijgt snel veel verantwoordelijkheid. Spreekt je dit aan, dan is de infodag aan het KIM echt iets voor jou.

Wist je dat je op veel scholen vrij kan krijgen voor een Infodag als studie/beroeps oriëntatie? Vraag ernaar bij je decaan.

Aanmelden voor de Infodag op werkenbijdefensie.nl.

read more >

Marker Wadden Café met boswachter André Donker op 8 juni

Op donderdag 8 juni wordt er weer een informatieavond georganiseerd, het Marker Wadden Café in de Duurzaamheidswinkel aan het Stadhuisplein van Lelystad. Op deze informatie avonden is het publiek uitgenodigd om geïnformeerd te worden en om mee te praten over alles omtrent de bouw van de eilanden Marker Wadden in het Markermeer. Het Marker Wadden Café is een initiatief van Natuurmonumenten en Natuur- en Milieufederatie Flevoland.

Het Marker Wadden Café begint om 20.00 uur en zal rond 21.30 uur afgelopen zijn en aanmelden is niet nodig.

Programma Marker Wadden Café: 

19.30 uur        Inloop met koffie en thee
20.00 uur       Welkom door Natuur- en Milieufederatie Flevoland
20.05 uur        Gastspreker, boswachter André Donker, over de resultaten van het lopende vogelonderzoek op Marker Wadden. En verslag van zijn natuurobservaties.
20.45 uur        Het laatste nieuws over het project Marker Wadden door projectorganisatie
21.00 uur        Tijd voor vragen

Marker Wadden
Marker Wadden is een uniek project voor de aanleg van de serie natuureilanden in het Markermeer. Het ontwerp verrijkt het Markermeer met natuurlijke oevers. Zo kan er weer een gezond evenwicht ontstaan waar dieren en planten in het Markermeer zich op een natuurlijke manier kunnen herstellen. Ook voor de economie zijn Marker Wadden een belangrijke impuls. Zo nemen de recreatiemogelijkheden in het meer toe en is ‘bouwen met klei en slib’ een innovatieve techniek die over de hele wereld toepasbaar is. In het voorjaar van 2016 is gestart met de aanleg van het eerste eiland. Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat zijn opdrachtgever voor het project Marker Wadden, dat uitgevoerd wordt door Boskalis.

Kijk op www.markerwadden.nl voor meer informatie.

read more >

Havenfestival IJmond 17 en 18 juni

Het Havenfestival IJmond vindt dit jaar plaats in het weekend van 17 en 18 juni 2017. Het thema is Rauw aan Zee. Het festival sluit aan op de binnenkomst van de nieuwe haring in de sfeer van vlaggetjesdag.

Er worden rondvaarten georganiseerd en er is een vistafel. Aan de kade komen bijzondere schepen te liggen. Het Havenfestival IJmond is gratis toegankelijk.

www.havenfestivalijmuiden.nl

read more >