Twee aanvaringen op de Westerschelde

Foto: Maersk

Dinsdag zijn er twee aanvaringen geweest op de Westerschelde. Er vielen geen gewonden maar wel schade gevaren. Er was een botsing tussen een Deense kleine kustvaarder Dan Fighter van 64 meter lengte en het containerschip Maersk Genoa van 337 meter. En later op de dag vaarde de Multipurpose Heavylifter BBC Sapphire van ruim 153 meter in de Zandvlietsluis de afgemeerde sleepboot Lieven Gevaert aan van 30 meter en ‘plette’ de boot tussen wal en schip.

De kleine kustvaarder Dan Fighter heeft de Maersk Genoa aan bakboord zijde aan de achterkant geramd. De kustvaarder heeft zelf nagenoeg geen schade maar de scheepswand van het containerschip is boven de waterlijn open ‘gesneden’. Het vermoeden is dat de kustvaarder te dicht de Maersk Genoa passeerde en aangezogen werd, zo meldt het Gazet van Antwerpen.

Later in de middag vaarde de Multipurpose Heavylifter BBC Sapphire de afgemeerde sleepboot Lieven Gevaert aan in de Zandvlietsluis. De Heavylifter heeft de sleepboot ernstig beschadigd. De bemanning van de sleepboot was aan boord, maar bleef ongedeerd.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >