‘Botensnijder’ slaat ‘s nachts toe in Leiden

Terrasboten in Leiden. Foto: Pixabay.

Er is een zogenaamde ‘botensnijder’ actief in Leiden. In de afgelopen weken snijdt iemand de kabels en lijnen door van woonarken, terrasboten en dekschuiten. Hierdoor raken de boten op drift en dit kan gevaarlijk zijn en schade veroorzaken.

De dader slaat ‘s nachts toe en is actief in het centrum van de stad bij de Nieuwe Rijn. Van sleepdienst Groenen zijn tot nu toe tien boten losgesneden. “Als die boten op drift gaan en ze komen op plekken waar ze niet horen, dan zijn eigenaren niet blij”, zegt Sonja Bierenbroodspot van de sleepdienst tegen de NOS.

Meerdere ondernemers hebben maatregelen getroffen door boten met stalen kabels vast te leggen.

De politie onderzoekt de zaak en hopelijk kunnen zij de dader achterhalen door met camerabeelden.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >