Henk Kamp bezoekt innovaties in de Drechtsteden

Minister Kamp bezoekt innovaties in de Drechtsteden 02 Fieldlab Smart Industry in de Duurzaamheidsfabriek.

Demissionair minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft maandag 3 april 2017 een bezoek aan maritieme innovaties in de Drechtsteden gebracht. Kamp bezocht in Dordrecht de Duurzaamheidsfabriek, waar hij zich liet informeren over het project TIMA (Toegepaste Innovaties voor Maritieme Automatisering). In Kinderdijk maakte hij kennis met NETICS, een bedrijf dat in samenwerking met Royal IHC een proces heeft ontwikkeld, waarmee ‘stenen’ uit bagger worden gefabriceerd.

Minister Kamp: “Het project TIMA van de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht is een uniek project waar robotisering, techniekonderwijs en duurzaamheid samenkomen. Onderwijsinstellingen, bedrijven en de overheid bundelen hier hun krachten, investeren in nieuwe duurzame maritieme technologieën en leiden een nieuwe generatie technici op die de kansen van innovatie en robotisering volop benut. Zo werken we aan het versterken van de internationale koppositie van de Nederlandse maritieme sector.”

De bewindsman vervolgt: “NETICS laat met de baggerfabriek zien hoe de circulaire economie er in de praktijk uit kan zien. Door van het afvalproduct baggerslib, bouwstenen te maken kunnen we ons grondstoffengebruik verminderen en lossen we een afvalprobleem op. Bovendien bouwt NETICS aan een baggerfabriek die niet alleen in Nederland, maar overal in de wereld snel, duurzaam en efficiënt is in te zetten. Bijvoorbeeld bij kustversterking –bescherming of -herstel. De Baggerfabriek is daarmee een goed voorbeeld van ‘Global Challenges, Dutch solutions.”

30 Duurzaamheidsfabriek-en
Minister Kamp kreeg het 9-punten-plan ‘Hoe wordt Nederland 30 Duurzaamheidsfabrieken rijker?’ overhandigd. Met dit plan beogen de stakeholders van de Duurzaamheidsfabriek dat de nieuwe regering zorg draagt voor een breder draagvlak en structurele bekostiging van toekomstige Duurzaamheidsfabriek-en.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >