Bodewes bouwt eerste kotter met elektrische Fly-shoot lieren

Eerste kotter met elektrische lieren wordt gebouwd bij Thecla Bodewes Shipyards in Harlingen. Foto: Thecla Bodewes Shipyards

Thecla Bodewes Shipyards, TB Shipyards, gaat een Stern Trawler-Flyshooter bouwen voor vissersbedrijf Van Duijn. Het wordt de eerste kotter met elektrische Fly-shoot lieren. Het ontwerp is in samenwerking met de Deense ontwerper Vestværftet gemaakt. De Stern Trawler-Flyshooter krijgt een lengte van 34,5 meter en een breedte van 8,70 meter zodat het schip onder de 400 GT blijft. In het voorjaar van 2018 wordt de kotter opgeleverd. 

Eerste kotter met elektrische Fly-shoot lieren. 
Dit is het eerste schip waarbij de fly-shoot lieren voor de visvangst volledig elektrisch worden aangedreven. De lieren worden geleverd door de Visserij Coöperatie Urk (VCU) in samenwerking met Dromec Rhenen. Door over te stappen op elektrische aandrijving voor de lieren zijn er geen uitgebreide hydrauliek installaties nodig en is er geen gevaar voor olie lekkage in de visverwerkingsruimte.

Minder brandstofverbruik door ontwerp onderwaterschip 
Door de Deense ontwerper Vestværftet is veel aandacht besteed aan de vorm van het onderwaterschip waardoor het schip met weinig brandstofverbruik hoge snelheden kan halen.

Doorbraak in visserijschepen voor TB Shipyards
TB Shipyards is vooral trots op het innovatieve karakter van deze opdracht en zij beschouwen dit als hun doorbraak in de visserijwereld. Deze maand heeft TB Shipyards een kotter casco afgeleverd aan de Firma Luyt in Den Oever voor de Surinaamse rederij Marissa Fisheries.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >