Bodewes bouwt eerste kotter met elektrische Fly-shoot lieren

Eerste kotter met elektrische lieren wordt gebouwd bij Thecla Bodewes Shipyards in Harlingen. Foto: Thecla Bodewes Shipyards

Thecla Bodewes Shipyards, TB Shipyards, gaat een Stern Trawler-Flyshooter bouwen voor vissersbedrijf Van Duijn. Het wordt de eerste kotter met elektrische Fly-shoot lieren. Het ontwerp is in samenwerking met de Deense ontwerper Vestværftet gemaakt. De Stern Trawler-Flyshooter krijgt een lengte van 34,5 meter en een breedte van 8,70 meter zodat het schip onder de 400 GT blijft. In het voorjaar van 2018 wordt de kotter opgeleverd. 

Eerste kotter met elektrische Fly-shoot lieren. 
Dit is het eerste schip waarbij de fly-shoot lieren voor de visvangst volledig elektrisch worden aangedreven. De lieren worden geleverd door de Visserij Coöperatie Urk (VCU) in samenwerking met Dromec Rhenen. Door over te stappen op elektrische aandrijving voor de lieren zijn er geen uitgebreide hydrauliek installaties nodig en is er geen gevaar voor olie lekkage in de visverwerkingsruimte.

Minder brandstofverbruik door ontwerp onderwaterschip 
Door de Deense ontwerper Vestværftet is veel aandacht besteed aan de vorm van het onderwaterschip waardoor het schip met weinig brandstofverbruik hoge snelheden kan halen.

Doorbraak in visserijschepen voor TB Shipyards
TB Shipyards is vooral trots op het innovatieve karakter van deze opdracht en zij beschouwen dit als hun doorbraak in de visserijwereld. Deze maand heeft TB Shipyards een kotter casco afgeleverd aan de Firma Luyt in Den Oever voor de Surinaamse rederij Marissa Fisheries.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >