Onbekwame sollicitanten ergernis voor technische bedrijven

Foto: ROVC

Onbekwame mensen die op technische vacatures afkomen vormen de grootste ergernis van het technisch bedrijfsleven. Dit staat op nummer één van de ergernissen bij 36% van de organisaties. Dit blijkt uit onderzoek van ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland.

Als tweede grootste ergernis van technische bedrijven staat een slecht imago met 29%. En op de derde plaats staat benadering door commerciële acquisitiebureaus met 14%. Deze resultaten zijn opgenomen in de ROVC TechBarometer, een rapport dat inzicht geeft in de markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek. Het onderzoek is uitgevoerd onder 1.164 respondenten uit de technische branche.

22 % zet 3 tot 5 vacatures per jaar uit
Naast ergernissen geeft het rapport ook inzicht in het aantal vacatures dat technische bedrijven hebben. 22 % van de organisaties zet jaarlijks 3 tot 5 vacatures uit. Het invullen van deze functies is een tijdrovend proces. Een kwart geeft aan minstens een half jaar tot een jaar nodig te hebben om een technische functie te vervullen.

Het rapport
De ROVC TechBarometer geeft inzicht in alle relevante trends op het gebied van techniek. Het rapport is gratis aan te vragen op www.rovc.nl/techbarometer.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >