Animatie: Hoe wordt het passagiersschip Sewol geborgen?

Foto: Youtube NOS

Drie jaar na de ramp van het passagiersschip Sewol voor de kust van Zuid-Korea is de bergingsoperatie begonnen. Het wrak is in zijn geheel voorzichtig stapsgewijs geborgen. De Sewol verging op 16 april 2014. Er kwamen meer dan 300 mensen om het leven, 172 mensen hebben de ramp overleefd.

Het zou makkelijker zijn geweest het schip in stukken te lichten, maar omdat dan bewijs verloren kan gaan en lichaamsresten zouden wegspoelen, is besloten de ferry van 6500 ton in zijn geheel omhoog te hijsen. Het gaat twee weken duren om het schip af te voeren, omdat er ook nog water, modder en brandstof weggepompt zal moeten worden, zo meldt de NOS.

Het schip gaat daarna aan wal voor onderzoek naar de oorzaak van de ramp en om te zoeken naar de laatste vermisten.

Het schip lag op 40 meter diepte. Vijftig duikers hebben de afgelopen maanden metalen balken onder het schip geplaatst waar 66 kabels aan zijn bevestigd die het schip omhoog hebben getakeld.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >