ESC vraagt opheldering capaciteit zeevracht

Containers. Foto: Pixabay

De European Shippers’ Council (ESC) luidt de noodklok over ruimtetekort in de containervaart. Bedrijven hebben momenteel te maken met een flinke daling van het aantal beschikbare plekken.

De Europese koepelorganisatie voor handels- en productiebedrijven, waar ook evofenedex deel van uitmaakt, vraagt samen met haar Aziatische en Amerikaanse partners opheldering over de capaciteitsproblemen.

ESC spreekt van een schadelijke situatie door vertragingen 
Volgens enkele rederijen zijn reorganisaties de oorzaak van de huidige strubbelingen. De ESC, die onderstreept dat de tekorten zich bij vrijwel iedere rederij voordoen, spreekt van een ‘schadelijke situatie’. Productieketens van handels- en productiebedrijven lopen vertraging op en goederen arriveren te laat op hun eindbestemming waardoor contractuele verplichtingen onder druk staan.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >