Offshore wind paviljoen onmisbaar op MOCE

Foto: Eneco

Voor het eerst is er op het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) op 19 april een paviljoen volledig gericht op offshore wind. Belangrijk, want we bevinden ons midden in de energietransitie waarin offshore wind onmisbaar is. Om de benodigde windparken te kunnen bouwen zijn veel mensen nodig. Logisch dus dat opleidingen en bedrijven zoeken naar studenten.

De backbone van energievoorziening
“Offshore wind wordt in de nabije toekomst de backbone van de energievoorziening”, vertelt John Baken van TKI Wind op Zee. CAREER, een initiatief door TKI Wind op Zee en NWEA, richt  zich op alles wat met opleiding op het gebied van windenergie te maken heeft en is de initiatiefnemer van het offshore wind paviljoen op MOCE.

“Wind op zee wordt onmisbaar. Het wordt steeds goedkoper en door het relatief ondiepe water en het windklimaat liggen er op de Noordzee veel kansen voor offshore wind”, gaat Baken verder.  “Om deze kansen te benutten met een maximale bijdrage aan de Nederlandse economie, zijn er in 2020 7.000 extra professionals nodig en in 2030 ligt dit extra aantal banen zelfs op 18.000.”

Samen met opleidingen bezoekers enthousiasmeren
Echter gaan we dit volgens Baken niet halen als we niet snel in actie komen. De instroom van studenten in de techniek is op dit moment veel te laag om aan de toekomstvraag te voorzien. Baken: “Wat wij zien is dat wind op zee nog redelijk onbekend is en als het al bekend is, is het imago niet heel goed. Daarom willen wij op MOCE bezoekers enthousiasmeren voor deze innovatieve industrie. Dit doen we op het paviljoen met verschillende offshore windopleidingen, zoals Consortium My Tec Wind, Da Vinci College, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Hogeschool Inholland, Hogeschool Zeeland, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, ROC Mondriaan, Techniek College en ROC Noorderpoort.”

“Een mooie toevoeging aan MOCE”, vindt ook de organisatie achter het career event. “Renewables worden steeds belangrijker in de industrie en daar geven we samen met CAREER gehoor aan. Daarnaast wordt met dit paviljoen de gehele maritieme, offshore en energie industrie vertegenwoordigd op 19 april.”

Bedrijfspresentatie tijdens MOCE
Daarnaast wil CAREER bezoekers ook uitnodigen voor hun bedrijfspresentatie tijdens MOCE, waar zij nogmaals het belang van offshore wind en de behoefte aan goede technici en mensen die logistieke kwaliteiten hebben, te benadrukken. “We staan nog maar aan het begin, maar dit is het power house van de toekomst waar je bij wil zijn.”

Benieuwd naar het offshore wind paviljoen of wil je de bedrijfspresentatie bijwonen? Registreer je voor MOCE2017 op 19 april via www.MOCE.biz.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >