Offshore wind paviljoen onmisbaar op MOCE

Foto: Eneco

Voor het eerst is er op het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) op 19 april een paviljoen volledig gericht op offshore wind. Belangrijk, want we bevinden ons midden in de energietransitie waarin offshore wind onmisbaar is. Om de benodigde windparken te kunnen bouwen zijn veel mensen nodig. Logisch dus dat opleidingen en bedrijven zoeken naar studenten.

De backbone van energievoorziening
“Offshore wind wordt in de nabije toekomst de backbone van de energievoorziening”, vertelt John Baken van TKI Wind op Zee. CAREER, een initiatief door TKI Wind op Zee en NWEA, richt  zich op alles wat met opleiding op het gebied van windenergie te maken heeft en is de initiatiefnemer van het offshore wind paviljoen op MOCE.

“Wind op zee wordt onmisbaar. Het wordt steeds goedkoper en door het relatief ondiepe water en het windklimaat liggen er op de Noordzee veel kansen voor offshore wind”, gaat Baken verder.  “Om deze kansen te benutten met een maximale bijdrage aan de Nederlandse economie, zijn er in 2020 7.000 extra professionals nodig en in 2030 ligt dit extra aantal banen zelfs op 18.000.”

Samen met opleidingen bezoekers enthousiasmeren
Echter gaan we dit volgens Baken niet halen als we niet snel in actie komen. De instroom van studenten in de techniek is op dit moment veel te laag om aan de toekomstvraag te voorzien. Baken: “Wat wij zien is dat wind op zee nog redelijk onbekend is en als het al bekend is, is het imago niet heel goed. Daarom willen wij op MOCE bezoekers enthousiasmeren voor deze innovatieve industrie. Dit doen we op het paviljoen met verschillende offshore windopleidingen, zoals Consortium My Tec Wind, Da Vinci College, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Hogeschool Inholland, Hogeschool Zeeland, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, ROC Mondriaan, Techniek College en ROC Noorderpoort.”

“Een mooie toevoeging aan MOCE”, vindt ook de organisatie achter het career event. “Renewables worden steeds belangrijker in de industrie en daar geven we samen met CAREER gehoor aan. Daarnaast wordt met dit paviljoen de gehele maritieme, offshore en energie industrie vertegenwoordigd op 19 april.”

Bedrijfspresentatie tijdens MOCE
Daarnaast wil CAREER bezoekers ook uitnodigen voor hun bedrijfspresentatie tijdens MOCE, waar zij nogmaals het belang van offshore wind en de behoefte aan goede technici en mensen die logistieke kwaliteiten hebben, te benadrukken. “We staan nog maar aan het begin, maar dit is het power house van de toekomst waar je bij wil zijn.”

Benieuwd naar het offshore wind paviljoen of wil je de bedrijfspresentatie bijwonen? Registreer je voor MOCE2017 op 19 april via www.MOCE.biz.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Themaweekend ‘Stoom’ in Het Scheepvaartmuseum

Tijdens de tentoonstelling ‘Gamechangers |Maritieme innovaties’ organiseert Het Scheepvaartmuseum bijzondere themaweekenden. Op 25 en 26 november komt het thema ‘Stoom’ aan bod. Er is voor iedereen wat te doen. Van een (familie)rondleiding en een lezing tot een kijk- en ontdektocht. De allerkleinsten (3+) kunnen een eigen stoomboot knutselen onder leiding van een gids.

Ook kunnen bezoekers de stoomschepen ‘Adelaar’ en ‘Christiaan Brunings’ bezoeken. Het Scheepvaartmuseum organiseert het themaweekend ‘Stoom’ in samenwerking met het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik. Kijk voor meer informatie op www.hetscheepvaartmuseum.nl/agenda/stoomweekend

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >