Jaaroverzicht Rijkswaterstaat in het Waddengebied 2016

De Waddenzee. Foto: Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat heeft het jaaroverzicht ‘Rijkswaterstaat in het Waddengebied’ op 8 maart gepubliceerd. In het jaaroverzicht staat hoe Rijkswaterstaat zorg draagt voor het UNESCO Werelderfgoed, de Waddenzee. Rijkswaterstaat is beheerder van de Waddenzee en is verantwoordelijk voor het water, de zeebodem en het grootste deel van de kust in het Waddengebied.

De focus van Rijkswaterstaat is gericht op een balans in het integrale beheer van de hele Waddenzee: waterveiligheid en kustbeheer, bereikbaarheid van de eilanden, veiligheid voor scheepvaart, waterkwaliteit en duurzaam economisch medegebruik. Hierbij wordt nauw samen gewerkt met andere beheerders.

In het jaaroverzicht staan de highlights van afgelopen jaar beschreven. Bijvoorbeeld over het Natura 2000-beheerplan Waddenzee dat is vastgesteld dat richting geeft aan natuurbeheer en natuurontwikkeling. Hoe wordt er voor schoon water gezorgd, wat een belangrijke voorwaarde is voor de rijke natuur. Daarnaast leest u over innovatieve technieken om data te verzamelen, waarmee we beter kunnen inspelen op de zeespiegelstijging. Ook de internationale samenwerking in de Eems-Dollard en de verruiming van de vaargeul Eemshaven–Noordzee komen aan bod.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >