Patrouilleboten in haven Amsterdam 25% minder CO2-uitstoot

Havenbedrijf Amsterdam verlaagt CO2-footprint met 25% door vlootbrede inzet biobrandstof van GoodFuels Marine. Na een eerdere succesvolle pilot heeft GoodFuels Marine ook de aanbesteding van Havenbedrijf Amsterdam voor haar vloot van vijf patrouilleboten gewonnen. De schepen varen op een brandstof die voor 30% uit een zeer hoge kwaliteit duurzame biodiesel bestaat. Hiermee wordt 25% CO2 bespaart ten opzichte van fossiele diesel.

De hernieuwbare ‘drop-in’ biobrandstof van GoodFuels is een duurzaam en hoogwaardig alternatief voor fossiele diesel. De blend die door het havenbedrijf gebruikt wordt, is gemaakt van 30% geavanceerde tweede generatie biobrandstoffen, voldoet aan de EN590-norm en is daarmee direct inzetbaar in alle dieselmotoren zonder aanpassingen aan de motor, en met behoud van fabrieksgarantie. De duurzame biodiesel wordt geproduceerd uit gecertificeerde afvalstromen, die niet ingezet kunnen worden in andere industrieën of voor andere doeleinden. Dit bevordert de circulaire economie.

Marleen van de Kerkhof, havenmeester Havenbedrijf Amsterdam: “Schone scheepvaart is een belangrijk speerpunt in onze duurzaamheidstrategie. Een onderdeel daarvan betreft het verduurzamen van onze eigen patrouillevaartuigen. Door middel van de inzet van biobrandstoffen reduceren wij onze eigen CO2 uitstoot met 25%, wat een mooie stap in de goede richting is.”

GoodFuels is onderdeel van de GoodNRG groep die op dit moment opereert vanuit West-Europa, Nordics, Noord-Amerika en Asia Pacific.