Dronken binnenvaartschipper wil gewoon gaan varen

Binnenvaartschipper aangehouden wegens openbare dronkenschap. Foto: Pixabay

In de nacht van zondag op maandag is er een dronken binnenvaartschipper aangehouden in het Rotterdams havengebied. De politie heeft de man naar zijn schip gebracht omdat hij amper op zijn benen kon blijven staan. De schipper liet aan de agenten weten meteen te willen vertrekken zodra hij aan boord zou zijn. Gezien zijn toestand vond de politie dit geen goed idee. De schipper liet de agenten weten dat zij hem maar aan moesten houden als zij hem tegen wilde houden, en dit is uiteindelijk ook gebeurd.

De schipper had geen legitimatiebewijs en wilde verder ook niet meewerken. Ook niet toen de agenten hem aan boord wilde helpen zodat hij kon gaan slapen. De stap van de kade naar het schip was simpelweg te groot om in dronken toestand te nemen.

De politie heeft een zorgplicht voor mensen is zo’n toestand en konden de man niet alleen achter laten. De man is aangehouden wegens openbare dronkenschap en de Wet ID. De binnenvaartschipper heeft zijn roes uitgeslapen in de politiecel en kon in de ochtend met twee bekeuringen op zak weer terug naar zijn schip.

 

De Zeehavenpolitie heeft extra aandacht voor deze schipper en zijn schip in het scheepvaartverkeer.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >