Nieuw tijdperk: gebrek aan capaciteit op containerschepen

Er is een gebrek aan capaciteit op containerschepen waardoor bedrijven wekenlang moeten wachten op een plek voor hun containers. Exportbedrijven hebben grote moeite om hun goederen te verschepen naar het Midden-Oosten en Azië. Door de lange wachttijden komen de bedrijven in de problemen, opdrachtgevers willen niet zo lang wachten. 

“Het is dramatisch”, zegt een Nederlandse ondernemer tegen fd.nl die veel zaken doet met Aziatische landen, waaronder Thailand en Zuid-Korea. “Ik wil nu containers verschepen, maar ik krijg pas half april een plek.”

Opvallende ontwikkeling na overcapaciteit
De afgelopen jaren werd de containersector juist geplaagd door structurele overcapaciteit met historisch lage tarieven als gevolg. Rederijen hebben zware verliezen moeten nemen en de grootste Koreaanse rederij ging zelfs failliet.

De prijzen gaan omhoog
Door deze ontwikkeling gaan de prijzen snel omhoog. Waar bijvoorbeeld eerder 200 dollar werd betaald voor een container richting Azië, wordt nu soms 1.500 tot 2.000 dollar betaald.

Op fd.nl worden er meerdere oorzaken genoemd, zoals het faillissement van Hanjin en de nieuwe allianties.

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op March 3, 2017

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >